halina 77,
jężeli chodzi o wydawnictwo Express Publishing to ja jestem zdecydowanie za !
Szczerze polecam serię Smart Time, w moim gimnazjum korzystamy z nich od roku i zostajemy z nimi jak długo się da ( nie wiadomo co będzię po 2017 r - reforma podręcznikowa) Uczę w takim ambitniejszym gimnazjum i podręczniki sprawdzają się świetnie, mają bardzo dużo różnorodnych zadań, podręcznik pokrywa się z ćwiczeniami - jest z czego wybrać gdy zadajemy pracę domową, jeśli masz możliwość korzystania z tablicy interaktywnej to już raj

Nie wprowadzam 1, tylko zaczynam od 2, potem 3 a w III klasie Repetytorium gimnazjalne + dokańczamy,co nie zrealizujemy z podręcznika.
Wcześńiej był ACCESS 2 i 3+ Repetytorium, ale Smart Time jest nowocześniejszy, ciekawszy.
Jeżeli chodzi o SP, korzystamy ze Starlanda 1,2,3 ale tutaj już tak chwalić nie będę. O ile 1 i 2 są fajne, to 3 jest baaardzo trudna, ciężko się pracujemy ze słabszymi uczniami, ćwiczenia nie zawsze odnoszą się do podręcznika. Spodobał mi się Incredible 5 - widziałam 1, ale niestety nie ma numeru dopuszczenia i raczej mieć nie będzie- ze. względu na wprowadzenie reformy podręcznikowej, nie dopuszczają nowych podręczników już
To moje skromne zdanie.