Bądź łaskawa nie oceniać mnie.
Nie oceniam. Stwierdzam fakty. Albo się wierzy albo nie. Albo idzie się za Bogiem albo nie. Nie można wierzyć na 50% i iść za Chrystusem na 50%. A Ty swoje poglądy wyraziłaś jasno.
Nie lubię obłudy.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Bądź łaskawa nie oceniać mnie.
Cytryn pisze:To jest uderzenie w rodzinę.
Cytryn pisze:Chodzi o rozpad społeczeństwa,
Cytryn pisze:utworzenie chaosu
Cytryn pisze:który da początek "nowemu porządkowi"- a to będzie początek końca.
Basso profondo pisze:Neokomunistyczne metody, nihil novi sub sole
W jaki sposób małżeństwa homoseksualne rozkładają społeczeństwo i co tym rozkładem jest?
Cytryn, pozostaje jedynie czekać na Sąd Ostateczny. Ten świat już nie ma przyszłości.
Cytryn pisze:Przeczytaj proszę jeszcze raz ten artykuł, który wkleił Basso profondo. Po co mamy kręcić się w kółko.
Basso profondo pisze:Bardzo dobry merytorycznie komentarz do wklejonego wywiadu.
Zabawne są te pełne w gruncie rzeczy strachu i braku wiary posty ludzi, którym wiara powinna dawać siłę, nadzieję, miłość, nie lęki i fobie
Cytryn pisze:Wierzę mojemu Bogu
Wracając do tematu, Ty Cytrynku załóżmy stawiasz naukę KOścioła ponad wszystko, inni natomiast nie.
Czy potrafisz sobie wyobrazić jakiś kompromis?
No bo państwo, jego struktury, obowiązujące prawo, szkołą jako instytucja, również miejsce edukacji nie może preferować jednych, dyskryminując innych, prawda?
Dać i im (homoseksualistom) możliwość szczęśliwego życia, choćby i wg Twojej religii był to grzech, czy też wciąż powtarzać jacy są obrzydliwi i odmawiać im prawa do poczucia bycia dziećmi bożymi?
Cytryn pisze:Czy ktoś do tej pory zabraniał ludziom tej samej płci wiązać się ze sobą? To o co chodzi? Czemu chcą mieć prawa, jakie mają małżeństwa? Małżeństwo jak świat światem to związek ludzi dwojga płci, pod każdą szerokością geograficzną, ludzi, którzy mogą stworzyć rodzinę, płodzić dzieci! Chcą mieć prawa małżeńskie? To niech się nauczą jeszcze rozmnażać!
Cytryn pisze:Nikt i nic mnie nie przekona, ze seks między osobnikami tej samej płci to rzecz normalna, naturalna i godna szacunku. Jeszcze nie zwariowałam.
Basso profondo pisze:haLayla pisze:Zwróć uwagę na to, że tu nie chodzi o wprowadzenie obowiązku zawierania małżeństw jednopłciowych, a o możliwość.
Taka możliwość jest wykluczona przez "prawa fizyki". Małżeństwo to związek dwojga ludzi odmiennych płci.
vuem pisze:haLayla pisze:Myślę, że wypracowana przez psychologię definicja normy, jako stanu dotyczącego większości jest nieprawidłowa. Po pierwsze dlatego, że w którejś z kategorii każdy znajdzie się poza normą, bo nie ma ludzi jednakowych. Po drugie, ponieważ skoro normą na świecie są oczy brązowe, to niebieskie są odstępstwem od normy. To zbyt daleko idący wniosek.
Oczywiście, że stosując tego typu zabiegi można zaprzeczyć lub udowodnić wszystko, a "norma" jakaś ustalona jest i być musi.
vuem pisze:Nie chcesz chyba udowodnić, że rzeczą zupełnie dla Ciebie naturalną jest odbyć stosunek seksualny z innym facetem?
... czy to zbyt daleko idący wniosek?
vuem pisze:Skoro 90% ludzi to mięsożercy, to te kilka procent wegetarian będzie odstępstwem od pewnej statystycznej normy.
Nie mam zamiaru nazywać tego obrzydlistwem, czy chorobą, ale odmienne jest, prawda?
vuem pisze:Naturalną rzeczą w przyrodzie jest seks nie dla przyjemności, a dla prokreacji, tak ten świat ewoluował i jeśli dochodzi do homoseksualizmu, to nie wynika to z czegoś zwanego "zew natury", a pewnego odstępstwa od normy.
vuem pisze:Albo przyjmujemy dostępną wiedzę o ewolucji i stosujemy miary statystyczne - wtedy odpowiedź jest prosta i krótka albo do usranej śmierci prowadzimy akademickie dyskusje a al sztuka dla sztuki.
Basso profondo pisze:Niedługo ślepi będą chcieli prowadzić pociągi w ramach niedyskryminowania.