Protest przeciwko seksedukacji

jak sobie z nią radzić, jak uniknąć rutyny

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Protest przeciwko seksedukacji

Postautor: haLayla » 2013-06-03, 17:35

vuem pisze:Chlapnąłeś coś, czego nie chciałeś powiedzieć, czy tak się przekomarzasz lub bawisz w słowne potyczki jak Halayla? ;)

Mnie proszę w to nie mieszać. Ja dzisiaj karmię kaczki.
<3

Awatar użytkownika
vuem
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2013-06-03, 18:41

haLayla pisze:Mnie proszę w to nie mieszać. Ja dzisiaj karmię kaczki.

Mieszkasz z nimi, czy też sięgnąłeś juz takiego poziomu uzaleznienia, że zabierasz gadżet na spacery?
Jak dodasz, że spacerujesz z piękną blondynką, to juz dam na mszę w Twojej intencji :mrgreen:

gitarzysta300
Przedmiot: Muzyka

Postautor: gitarzysta300 » 2013-06-03, 20:15

Cieszę się, że są tacy ludzie, jak haLayla, Koma czy tecumseh. Dziękuję za to, co napisaliście w tym wątku. Ja nie mam już siły prowadzić dyskusji w tej kwestii. Serdecznie Was pozdrawiam.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-03, 21:25

vuem pisze:
haLayla pisze:Mnie proszę w to nie mieszać. Ja dzisiaj karmię kaczki.

Mieszkasz z nimi, czy też sięgnąłeś juz takiego poziomu uzaleznienia, że zabierasz gadżet na spacery?
Jak dodasz, że spacerujesz z piękną blondynką, to juz dam na mszę w Twojej intencji :mrgreen:

Ale o co chodzi? :mrgreen:
<3

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-04, 12:53

Zaryzykuję złośliwość.

Czy Nigeria to ten kraj, w którym ostatnio palono kościoły, mordowano chrześcijan, oblewano kobiety kwasem, a małe dziewczynki poddaje się obrzezaniu? Bo wiesz, jeżeli to są te tradycyjne afrykańskie wartości, to ja wolę żyć na tym zgniłym zachodzie.
<3

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-06-04, 16:00

Basso profondo pisze:W Nigerii w Izbie Reprezentantów

Więc popierasz represje wobec homoseksualistów. Chciałbyś ich wsadzać do polskich więzień? Przymusowe leczenie?

Za odbycie heteroseksualnego stosunku w miejscu publicznym grzywna, a za pocałunek homoseksualistów 10 lat?

Naprawdę?

koma

Postautor: koma » 2013-06-04, 16:03

haLayla pisze:Zaryzykuję złośliwość.

Czy Nigeria to ten kraj, w którym ostatnio palono kościoły, mordowano chrześcijan, oblewano kobiety kwasem, a małe dziewczynki poddaje się obrzezaniu? Bo wiesz, jeżeli to są te tradycyjne afrykańskie wartości, to ja wolę żyć na tym zgniłym zachodzie.

No ale widzisz - widocznie nieskażona "lewactwem", więc wielka, pielęgnująca tradycję. :rotfl:

tecumseh
Przedmiot: Język niemiecki

Postautor: tecumseh » 2013-06-04, 18:22

Nigeria jako przykład, polecam jeszcze Arabię Saudyjską.
Nie wiem,czy to do Basso profondo przemówi, ale dziwnym trafem kraje, w których najbardziej prześladuje się homoseksualistów bija też niechlubne rekordy w dyskryminacji a nawet i mordowaniu chrześcijan.
No więc jak widać, jak dyskryminować, to na całego, równajmy do najlepszych.

Vuemie, ale co ty tak do normy i naturalności jesteś przywiązany.
jest na pewno kilka rzeczy w tobie (a i w każdym zresztą), które ktoś inny może uznać za odstępstwo od normy/nienaturalne.
Ja np. wymienię choćby u siebie nienaturalne okulary.
Dlatego apoteoza naturalności mnie zawsze śmieszy.
Podobnie jest z normą, tak statystycznie homoseksualizm jest odstępstwem, znaczy jest ich kilka procent.
Ale facetów np. mierzących więcej niż 2 metry, też jest pewnie jakiś ułamek promila, nie słyszałem jakoś, by ich ktoś wyzywał od nienormalnych.
Bo nie ma co ukrywać, że mówiąc, że hmoseksualizm nie jest normą , większośc nie chce opisywać rzeczywistości, tylko piętnować kogoś.

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-06-05, 06:30

tecumseh pisze:Vuemie, ale co ty tak do normy i naturalności jesteś przywiązany.
jest na pewno kilka rzeczy w tobie (a i w każdym zresztą), które ktoś inny może uznać za odstępstwo od normy/nienaturalne.
Ja np. wymienię choćby u siebie nienaturalne okulary.
Dlatego apoteoza naturalności mnie zawsze śmieszy.

Nie odczytałeś moich wypowiedzi, ani sedna sporu z Halaylą własciwie.

Jak sam nazywasz "nienaturalne" okulary i świadomy jesteś ich odmienności, tak i ja wskazuję na "nienaturalność" stosunków homoseksualnych.
Halayla przekonuje, że one sa "naturalne", bo norma wg definicji itd.

Mnie ani ziębi ani grzeje to kto z kim spi i co woli, ich sprawa.
nie przeszkadzają mi żadne odmienności, po prostu broniłem tu prawa i racji nazywania tego odstępstwem od normy.
Tylko tyle, alergii nie mam;)

Basso profondo pisze:Ależ koncertowo manipulujecie! Widać, że kształtują was lewackie media

Basso, sorry, ale co się z Tobą dzieje? Opętało Cię coś?

Ty ukształtowany przez a la Goebellsowską szczekaczkę w stylu Frondy, ołtarzyk Terliwkowskiego masz w domu?

Piszesz coś, a potem sie wycofujesz, udajesz głupka.

Do tej pory nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Brak wytłumaczenia - milczysz.

Napisałeś wyraźnie, że nie chcesz, by nauczycielem Twojego dziecka był homoseksualista.
Zaprzeczyłeś i wyjaśniłeś, że nie na pisałeś niczego takiego,a tylko pisałeś nie o homoseksualistach, a całujących się mężczyznach. (sic!)

Jeszcze trochę a będziesz potrzebował urlopu zdrowotnego ... czy pracownicy kuratoriów mają też taki przywilej?

Basso profondo pisze:Napisano wyraźnie, że nie ma mowy o wsadzaniu do więzienia za homoseksualizm, lecz za zawarcie małżeństwa homoseksualnego lub współuczestnictwo w ceremonii.

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem tekstów, które sam wklejasz?
Czy może w lewacko-komunistyczno-faszystowski sposób manipulujesz?

Sam wyraźnie napisałeś, cytuję Twój post:

Za zawarcie małżeństwa parze grozi do 14 lat więzienia. Za bycie świadkiem zawarcia takiego związku można otrzymać 10 lat pozbawienia wolności. Zakazana jest także każda forma publicznego wyrażania swoich uczuć wśród par homoseksualnych - 10 lat.

Co więcej, zakazuje się także wszelkiego homoaktywizmu za co również grozić ma 10 lat więzienia.

Ogarnij się chłopie, bo wstyd...

odkąd zmieniłeś nick ... to jakbyś trafił do fundamentalistów ... i tracisz kontakt z rzeczywistością :mrgreen:

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-06-05, 06:36

Basso profondo pisze:Nie popieram też małżeństw homoseksualnych i nie budzi mojego zdziwienia system prawny, w którym za zawarcie takiego małżeństwa grozi odpowiedzialność karna.

Odpowiedzialność karna, czy inne restrykcje za homoseksualizm.
To jest możliwe tylko w krajach gwałcących prawa człowieka na wszelkie sposoby.

Albo fundamentalizm islamski albo komuna.
Kim jestes Basso? Fundamentalistą, czy komunistą.

Po drugie, przynajmniej dwukrotnie wyrażałeś krytykę decyzji o wykreślenie homoseksualizmu z listy chorób przez WHO.
A teraz wyrażasz opienię, że za chorobę trzeba siedzieć w więzieniu?

W tym pędzie do wykrzyczenia swojego fundamentalizmu, pokazania jak bardzo polski i katolicki jesteś, a jakimi to lewackimi lemingami są ci wokół zatracasz logiczne myślenie.

Ogarnij się.

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2013-06-05, 12:13

Basso profondo pisze:Nieprawda. Napisałem "facet całujący publicznie innego faceta nie może być nauczycielem mojego dziecka".

czyli homoseksualista całujący publicznie nie może nim być, ale ten, który publicznie sie nie będzie obcałowywał z narzeczonym juz tak?

OK, teraz rozumiem.

Basso profondo pisze:Masz rację, odszczekuję to o manipulowaniu.
Popieram pierwszy zakaz (publicznego wyrażania swoich uczuć wśród par homoseksualnych), nie popieram drugiego.

Każdy popełnia błędy, nie ma sprawy.

Basso profondo pisze:Popieram pierwszy zakaz (publicznego wyrażania swoich uczuć wśród par homoseksualnych), nie popieram drugiego.

Uznając taki akt za niesmaczny / łamiący zasady współżycia społecznego / a nawet godzący w obyczaje kształtowane tradycja opartą na religii, widzisz potrzebę karania.
Więzieniem?

Poważnie to mówisz?

Chcesz wsadzać do więzienia za homoseksualizm?

A jak się to ma do Twojego poglądu o homoseksualizmie jako chorobie?

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-06, 20:28

Basso profondo, zapominasz o tym, że katolicy w Polsce stanowią koło 30-40%. Dlaczego mają narzucać swoje zdanie niekatolikom? Odstawmy kwestie wiary na bok i po prostu pozwólmy ludziom żyć.
<3

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-06, 20:51

Bez przesady. Wielokrotnie w naszej kulturze zachodziły procesy, które poprzednim pokoleniom nawet się nie śniły. Podejrzewam, że w XII wieku nawet sobie nie wyobrażano, że ktoś mógłby nie przynależeć do kościoła. W XVI wieku, że ktoś może być ateistą. A w XIX, że służba zdrowia może być publiczna i dostępna dla każdego, podobnie jak edukacja. Wielokrotnie darto szaty w celu obrony starego porządku, ale on w końcu sam ustępował, bo nie przystawał do potrzeb społeczeństwa. Świat się od tego nie zawalił i podejrzewam, że świetnie sobie da radę.
<3

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-06, 21:56

Dla przykładu wystąpienie Husa, które doprowadziło do odrodzenia kultury i języka czeskiego, a także w pewien sposób utorowało drogę Lutrowi, Kalwinowi i innym. Jak również upadek II Rzeszy Niemieckiej, Austro-Węgier i Imperium Rosyjskiego, które utorowały drogę do wolności licznym narodom, w tym również Polsce :wink:
<3

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2013-06-06, 23:05

Co masz na myśli?
<3

Wróć do „Szkolna codzienność”