Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
ilitwin pisze:Czy taki dokument jest faktycznie wymagany, czy jest to tylko kolejny przykład radosnej twórczości.
Jak indywidualny ułożony przez nauczyciela i realizowany w szkole to dlaczego nie szkolny on jest?ilitwin pisze:Nie chodzi mi o szkolny program, bo takich w internecie jest wiele choć moja szkoła takiego nie ma, ale o indywidualny program.
Może się zbierzcie w zespole uczącym tego ucznia i jakieś elementy wspólne znajdziecie. Posłuchaj tych, którzy ucznia znają , zbierz o nim wywiad i wyciągnij wnioski pod kątem swojego przedmiotu.ilitwin pisze:Mój dyrektor zobowiązał każdego nauczyciela do napisania takiego programu.
Ale litwin pisał, że nie zna tych uczniów, więc nie wie, czy będzie miał w grupie jakiegoś ucznia zdolnego. Dyrektor kazał im pisać program "na wszelki wypadek".iluka pisze:Może się zbierzcie w zespole uczącym tego ucznia i jakieś elementy wspólne znajdziecie. Posłuchaj tych, którzy ucznia znają , zbierz o nim wywiad i wyciągnij wnioski pod kątem swojego przedmiotu.
ilitwin pisze:Program szkolny (ogólny) który określa kryteria i sposoby wyłonienie ucznia zdolnego i wskazuje formy i metody pracy