z życzeniami na nowy rok szkolny od WP!

tu rozmawiamy o wszystkim czasami poważnie, czasami z przymrużeniem oka

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Cytryn

z życzeniami na nowy rok szkolny od WP!

Postautor: Cytryn » 2013-09-03, 08:15

http://praca.wp.pl/title,Jak-dorabiaja- ... omosc.html

W sierpniu na wp pojawiło się kilka artykułów szkalujących nauczycieli. Ale ten artykuł przerósł chyba je wszystkie.
Nauczyciel to po prostu zwykły cham, nie dość, że je prawie za darmo w stołówce szkolnej( a powinien słono płacić w restauracji przy takich zarobkach!), to jeszcze dzięki zaoszczędzonemu czasu może sobie spokojnie dorabiać na korepetycjach( gdzie żąda niebotycznych sum za swoje usługi), a w czasie wakacji jedzie na zagraniczne wycieczki, które funduje mu wydawnictwo w zamian za wybór podręcznika!

Śmiać się czy płakać?

No, to nauczyciele drodzy, czujmy się zachęceni do pracy pełnej zaangażowania w nowym roku szkolnym. W końcu po tych wycieczkach na Dominikanę, z perspektywą pysznych i niemal darmowych obiadów w pracy oraz mając na oku wieeeeelki zarobek na korkach powinniśmy się tak czuć!

Ps. Jak długo nauczyciele pozwolą sobie na takie szkalowanie w mediach?

edzia

Re: z życzeniami na nowy rok szkolny od WP!

Postautor: edzia » 2013-09-03, 18:30

Cytryn, ale chyba link źle wkleiłaś, bo ja nie widzę tam tego artykułu.

Cytryn

Postautor: Cytryn » 2013-09-03, 20:29

Wkleiłam dobrze( równocześnie ze mną link do tego samego artykułu wkleił ktoś w wątku "newsy")- po prostu nie ma już tego artykułu, zlikwidowali widać...

Cytryn

Postautor: Cytryn » 2013-09-03, 20:32

Wkleiłam dobrze( równocześnie ze mną link do tego samego artykułu wkleił ktoś w wątku "newsy")- po prostu nie ma już tego artykułu, zlikwidowali widać...

edzia

Postautor: edzia » 2013-09-03, 21:07

Szkoda, że nie skopiowałaś tu artykułu.

Vuem i haLaylo, czy teraz rozumiecie, dlaczego lepiej jest wklejać, niż tylko linkować?

Cytryn

Postautor: Cytryn » 2013-09-03, 21:55

Oooops...zrobiłam błąd gramat.. "dzięki zaoszczędzonemu czasowi" a nie "czasu"- spieszyłam się, sorry.

Awatar użytkownika
vuem
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2013-09-04, 06:37

edzia pisze:Vuem i haLaylo, czy teraz rozumiecie, dlaczego lepiej jest wklejać, niż tylko linkować?

Edzia, czy Ty potrzebujesz by Ci ze cztery razy tłumaczyć o co chodzi, bo nie widzisz różnicy między "zacytowaniem", a "zacytowaniem bez żadnego komentarza"?

Nawet nie pamiętasz mojego komentarza do własnych postów, które sama wskazałaś?

Edziu, czy teraz rozumiesz, dlaczego jest lepiej czytać posty ze zrozumieniem i nie z nastawieniem na szukanie "hala", ale w celu zrozumienia treści?

Cytryn pisze:Oooops...zrobiłam błąd gramat.. "dzięki zaoszczędzonemu czasowi" a nie "czasu"- spieszyłam się, sorry.

No to ja spierniczam stąd na jakieś 2 tygodnie, akurat zdążycie się wyżyć w kwestii błędów...

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Postautor: iluka » 2013-09-04, 15:44

vuem pisze:No to ja spierniczam stąd na jakieś 2 tygodnie, akurat zdążycie się wyżyć w kwestii błędów...
Uuuuuuuuuuu, smutno będzie bez Ciebie :cry:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Wróć do „Pogaduszki”