Biotechnologia

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

ikarianmaren
Posty: 2
Rejestracja: 2013-10-24, 19:25
Kto: uczeń
Lokalizacja: wielkopolskie

Biotechnologia

Postautor: ikarianmaren » 2013-10-24, 19:32

Dzień dobry,
jestem uczennicą liceum. Na lekcji biologii Pani zadała nam następujący projekt:
Napisać jeden przepis kulinarny w którym wykorzystuje się biotechnologię. Opisać ten proces.

Chciałabym napisać o czymś ciekawym. Większość moich kolegów wybrało wino, piwo, pieczywo i kapustę kiszoną lub ogórki. Moje pytanie brzmi, czy do procesów biotechnologicznych można zaliczyć peklowanie mięsa lub "tworzenie" zakwasu żurku?

Pozdrawiam Daria

Peonia
Posty: 620
Rejestracja: 2011-09-23, 16:35
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane
Lokalizacja: łódzkie

Re: Biotechnologia

Postautor: Peonia » 2013-10-24, 22:11

Myślę, że tak. Ponadto możesz opisać kwas chlebowy, jogurt, ser, ser pleśniowy, ocet.

ikarianmaren
Posty: 2
Rejestracja: 2013-10-24, 19:25
Kto: uczeń
Lokalizacja: wielkopolskie

Re: Biotechnologia

Postautor: ikarianmaren » 2013-10-24, 23:08

Dziękuję za pomoc :)


Wróć do „Kącik uczniowski”

cron