Wiem, pracuję bowiem właśnie w szkole średniej.fragola pisze:Edzia, a ja stawiam, że nie wiesz co oznacza mocno przedłużony weekend majowy w szkole średniej.
Jaki jest u was problem związany z długim weekendem?
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Wiem, pracuję bowiem właśnie w szkole średniej.fragola pisze:Edzia, a ja stawiam, że nie wiesz co oznacza mocno przedłużony weekend majowy w szkole średniej.
Chodzi ci o 1-3 w szkole podstawowej? Jeśli tak, to nie, bo uczę w szkole średniej. I nie jestem panią dyrektor.emmaa pisze:Edzia, czy uczysz w klasach 1-3?
E, jakbyś była dłużej na forum, to byś z pewnością zauważyła, że zawsze staję w obronie nauczyciela. Natomiast ty jesteś wyjątkiem od tej reguły, bo piszesz bardzo roszczeniowo. A że nie mam kompletnie o niczym pojęcia - chcesz, byśmy się wzajemnie z tego "pojęcia" przetestowały?emmaa pisze:Tak zazwyczaj wypowiadają się ludzie, którzy próbują uciszyć skutecznie nauczyciela, wyśmiać go, lub też tacy, którzy kompletnie o niczym nie mają pojęcia.
A jaśniej?emmaa pisze:Żeby było jasne: dyrektor to taka poetycka przenośnia.
Myślę, że w szkołach podstawowych nauczyciele 1-3 też są obsadzani do zespołów nadzorujących sprawdzian po szkole podstawowej. Czemu miałyby go znać jedynie z opowiadań?emmaa pisze:Ale nie znają specyfiki przebiegu egzaminów. Co najwyżej z opowiadań.
Widzisz, jesteś tak roszczeniowa, że nie mieści ci się w głowie to, że inny nauczyciel może tak właśnie postrzegać walkę o krzesełka na maturę.emmaa pisze:Edzia, gdybyś była nauczycielką, to daleko byłoby ci do tekstu"postawa roszczeniowa".
O, a jakim słowem twoim zdaniem powinnam to zastąpić w opisanej sytuacji, by ci się nie kojarzyło dwuznacznie i było politpoprawne?emmaa pisze:Edzia, gdybyś była nauczycielka, to nie napisałabyś, że "wykorzystujesz"uczniów, co prawda do noszenia krzesełek, ale to takie brzydkie słowo
I w dodatku sama nie wiesz, czego chcesz.emmaa pisze:a kto powiedział, że musicie wszystko wiedzieć?
edzia pisze:Wiem, pracuję bowiem właśnie w szkole średniej.fragola pisze:Edzia, a ja stawiam, że nie wiesz co oznacza mocno przedłużony weekend majowy w szkole średniej.
Jaki jest u was problem związany z długim weekendem?