My przygotowujemy salę w piątek przed długim weekendem. Wtedy są uczniowie w szkole.fragola pisze:Taki,że nie za bardzo masz do dyspozycji uczniów do noszenia ławek.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
My przygotowujemy salę w piątek przed długim weekendem. Wtedy są uczniowie w szkole.fragola pisze:Taki,że nie za bardzo masz do dyspozycji uczniów do noszenia ławek.
edzia pisze:My przygotowujemy salę w piątek przed długim weekendem. Wtedy są uczniowie w szkole.fragola pisze:Taki,że nie za bardzo masz do dyspozycji uczniów do noszenia ławek.
edzia pisze:Albo mieć takiego nauczyciela na stanie.
A w ostatni dzień przed długim weekendem nie można już ustawić?fragola pisze:Taki,że nie za bardzo masz do dyspozycji uczniów do noszenia ławek.
iluka pisze:A w ostatni dzień przed długim weekendem nie można już ustawić?fragola pisze:Taki,że nie za bardzo masz do dyspozycji uczniów do noszenia ławek.
fragola pisze:Ty Vuem jakimś magiem jesteś. Naprawdę masz mało empatii, uważasz, że Twoje realia są powszechnymi. Zapraszam do założenia wykładziny w wielkiej hali sportowej, postawienia 200 ławek i krzeseł w 15 minut.
fragola pisze:Ale 3 dnia są matury z języka i z 2 ogromnych sal trzeba przenieść te ławki i krzesła (200) do małych sal w różnych częściach i na różnych piętrach. na egzamin z angielskiego. A 3 dni na matury z najczęściej wybieranych przedmiotów są w szkołach średnich wolnymi od zajęć i uczniów nie ma. Ale magik -Vuem zrobiłby to w 15 minut.
Czyli problemem jest tylko ten angielski, jak rozumiem. Sama nie wiem, jak jest u nas, jakoś nie zauważyłam problemu, więc pewnie jakoś to jest zorganizowane, zapytam kiedyś. Rozumiem, że nie chcecie przeprowadzać matury z języka angielskiego na sali gimnastycznej pewnie ze względu na pogłos?fragola pisze:z 2 ogromnych sal trzeba przenieść te ławki i krzesła (200) do małych sal w różnych częściach i na różnych piętrach.
edzia pisze:U nas chyba tak właśnie jest, więc kłopotu dużego nie ma.
malgala pisze:fragola, załóżmy że macie 200 maturzystów, czyli wszystkich uczniów w szkole znacznie więcej, zatem stolików i krzeseł też więcej.
Skoro wcześniej przygotowywana jest do egzaminu sale gimnastyczna, to nie widzę problemu, aby w tym samym czasie przygotować również dodatkowe sale na egzamin z języka obcego. Nic się uczniom nie stanie, jeżeli te stoliki i krzesełka w odpowiedniej ilości w salach ustawią, a wtedy jeszcze w szkole są.
Nie rozumiem czemu je trzeba z wielkiej sali akurat wtedy wynosić. Wyniosą je uczniowie jak już będą w szkole. Nic się nie stanie jeżeli poświęcą na to część pierwszej godziny lekcyjnej.
No ale nie odpisałaś - nie można sal na maturę z angielskiego przygotować przed weekendem jednocześnie z salą na j. polski i matematykę? Czy na pewno wszystkie ławeczki z wszystkich klas są potrzebne na dużą salę?fragola pisze:Największym problemem jest ściągnięcie uczniów 2 dnia matur, oni mają wtedy wolne.
fragola pisze:Nie napisałam, że sama noszę, napisałam tylko, że bzdurą jest twierdzenie jakoby był to pikuś i 15 minut. Już dawno nie robiłam tego, ale koleżanki i koledzy opowiadają ilu uczniów pojawia się do noszenia ławek.
fragola pisze:Napiszę 4 raz, ale w skrócie. Z wielkich 2 sal trzeba wynieść ławki i krzesła do mniejszych sal,żeby mógł odbyć się egzamin z angielskiego.