no właśnie nauczycieli internatu nie bardzo dotyczy podstawa programowa nie ma za bardzo czego dotyczyć stąd moje pytanie może banalne się wydało a co do tego konspektu i scenariusza zajęć myślę ze można mówić i stosować jeden i drugi tyle ze scenariusz jest bardziej szczegółowy w czynnościach Boże stres mnie zaczyna łapać ogromny a tu jeszcze 2 tygodnie do egzaminu
miśka, nie znam za bardzo specyfiki pracy w internacie. Wydaje mi się, że niektóre treści podstawy z powodzeniem możesz stosować, chociażby wartości etyczne.
Mam jeszcze dwa pytania, może ktoś mi odpowie:
różnice między starą a nową podstawą w szkole podstawowej? i zmiany w sprawdzianie po klasie 6?
Czytanie tych ustaw i rozporządzeń w całości mnie przerasta, nie jestem w stanie wychwycić zmian
No i mianowanie za mną. Nie było tak źle. Pytań miałam dużo te co zapamiętałam: to jak pracuję z uczniem słabym,a jak zdolnym. Co reguluje pracę szkoły? W jakim kierunku chcę dalej się rozwijać? Jak planuję pracę w grupach?czyli pytania z życia wzięte.Pozdrawiam wszystkich co mają egzamin jeszcze przed sobą i gratuluję Nauczycielom Mianowanym.
Linczerka, dzięki Muszę zobaczyć jak to wygląda w klasach 4-6. Ale chyba z tego co znalazłam to nowa podstawa segreguje wiedzę w nowy sposób - kształcenie podzielone jest na wszystkie etapy, nie jest powtarzane, treści są przeniesione. Do tego jest bardziej szczegółowa i jednoznaczna. Nie ma ścieżek edukacyjnych. Muszę znaleźć coś więcej - aaaaaaaa!!!!