Wiesz, kiedy wydawnictwa dawały wynikowy to nie było problemu żadnego ja nie wiem, czy czasem po prostu to nie tak, że dyrekcji nie wpadło do głowy, że teraz pisanina. Tzn. JA się cieszę w pewien sposób - bo jednak napisanie planu wynikowego jest dla mnie dużą pomocą, bo bez podpowiadaczy w postaci przewodnika to jednak porządkuje mi taki plan całą pracę, no ale samo wyszukiwanie odnośników jest... nikomu nie potrzebne.
Bardziej przemawia do mnie program M. Kędry.
Porównałam osiągnięcia po III klasie w obydwu programach z podstawą, treści kształcenia, porównałam konstrukcję i czytelność programów.
No, ale każdy wybiera, jak mu pasuje.
Ja nie muszę jeszcze wybierać
Ja radziłam się dodatkowo eksperta w reklama no i dopasowałam sobie też program Kędry. Jak dodatkowo zamawiacie grupowo to zerknijcie tam, bo widziałam dla niektórych podręczników fajne rabaty, a już od 299zł macie darmową przesyłkę
Ostatnio zmieniony 2014-08-27, 14:13 przez asiawu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam pytanie kto u Was w szkołach drukuje program, karty pracy z generatora MEN i wszystko to co jest przygotowane do ministerialnego podręcznika? U nas dyrekcja uważa , że wystarczą nam zamówione ćwiczenia/ WSiP/ a resztę możemy pisać ręcznie a dzieci maja pisać w zeszytach , reszta w ramach przyznanego limitu ksero 300 kartek na klasę na miesiąc .
Karty pracy z generatora - na razie olewam, generator mocno kiepski, wybór ilustracji znikomy. Programu nie drukuję, ale jakbym drukowała to w szkole. Różne duperele - idę do sekr. i siadam do kompa z któego nauczyciele mogą korzystać. Staram się oszczędnie ale jednak.
No 300 kartek na 25 dzieci to rzeczywiście czyste szaleństwo dodając do tej puli jeszcze wyrównawcze nic tylko szaleć. Szkolnego kompa mamy i co z tego skoro tuszu zawsze brak mam wrażenie , że cofam się w czasie i zaczniemy korzystać z kalek maszynowych choć nie wiem czy są. Rodzice też nie mogą pomóc chyba że w jakiś potajemny sposób ale jak ktoś się wygada to klapa.
Czy ktoś wie coś o piosenkach do elementarza ? Miały być a nie ma .