awans na dyplomowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

aina1000
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

awans na dyplomowanego

Postautor: aina1000 » 2014-08-26, 20:35

Witajcie, właśnie wzięłam się za pisanie sprawozdania i w związku z tym mam oczywiście wiele pytań?
Podczas stażu wykonywałam mnóstwo różnych zadań, jak myślicie ile należy umieścić pod każdym wymaganiem, czy wystarczy 2- 3, czy więcej?
Pod którym wymaganiem powinnam umieścić napisanie projektu w ramach Regionalnego Konkursu Grantowego" w ramach Programu "Równać Szanse 2014"
Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności. Napisany przeze mnie projekt został wybrany i był realizowany w naszej szkole przez 6 mies. uzyskaliśmy dotację w kwocie 7 tys, młodzież realizowała wiele działań na rzecz dzieci ze SP z całej gminy)
Czy praktykantów umieścić w dzieleniu się wiedzą (pkt 3), czy w 4e (jako współpraca z uczelnią)?
i jeszcze jedno, czy w 4f mogę umieścić nagrody dyrektora, podziękowanie od wójta i podziękowanie od prezesa stowarzyszenia, z którym współpracuję? czy w tym punkcie umieszczam tylko osiągnięcia z okresu stażu, czy również wcześniejsze?

Bardzo Was proszę pomóżcie rozwiać moje wątpliwości. Z góry dziękuję.
Anna

koma

Re: awans na dyplomowanego

Postautor: koma » 2014-08-26, 22:37

aina1000 pisze:ile należy umieścić pod każdym wymaganiem,

Nie ilość, tylko jakość;0
aina1000 pisze:Pod którym wymaganiem powinnam umieścić napisanie projektu w ramach Regionalnego Konkursu Grantowego" w ramach Programu "Równać Szanse 2014"
Wszysto, co nie wynika ze statutowych obowiązków szkoły i nie jest powieleniem działań, powinno się znaleźć w paragrafie "poszerzenie"
aina1000 pisze:Czy praktykantów umieścić w dzieleniu się wiedzą (pkt 3), czy w 4e (jako współpraca z uczelnią)?
Praktykant nie jest nauczycielem, więc praktyk studenckich nie możesz zawrzeć w punkcie "dzielenie się wiedzą z innymi nauczycielami" - raczej wspópraca ze szkołą wyższą.
aina1000 pisze:czy w 4f mogę umieścić nagrody dyrektora, podziękowanie od wójta i podziękowanie od prezesa stowarzyszenia, z którym współpracuję?
U nas nagroda dyrektora nie jest "wybitnym osiągnięciem". Podziękowania od jakiegoś prezesa - również. To raczej dowód na to,że była owocna wspólpraca.
aina1000 pisze:czy w tym punkcie umieszczam tylko osiągnięcia z okresu stażu, czy również wcześniejsze?
Zawsze od momentu otrzymania poprzedniego stopnia awansu zawodowego.

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”