autoprezentacja na mianowanego

rady, wskazówki, wymiana doświadczeń

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
biologica
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Przyroda

autoprezentacja na mianowanego

Postautor: biologica » 2014-06-09, 16:12

Witam!
Czeka mnie niedługo egzamin na mianowanego - jestem delikatnie mówiąc przerażona - patrząc na zeszłoroczne poczynania egzaminacyjne w Bydgoszczy krew zamarza.
Czy może ma ktoś autoprezentacje na egzamin na mianowanego z przyrody?

Awatar użytkownika
linczerka

Re: autoprezentacja na mianowanego

Postautor: linczerka » 2014-06-09, 16:32

biologica pisze:utoprezentacje na egzamin na mianowanego z przyrody

Pisze się tak samo, jak nauczyciel każdego innego przedmiotu. Różnica polega jedynie na tym, że podejmowałaś zadania częściej związane z przyrodą niż z innymi przedmiotami.
Weź paragrafy odpowiednie i pisz zgodnie z nimi. A w ewentualnej prezentacji multimedialnej możesz dołożyć jakieś zdjęcia.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Awatar użytkownika
biologica

Postautor: biologica » 2014-06-09, 16:52

Biorę się do roboty - czy jest możliwość podesłania gotowej auto i multimedialnej prezentacji - tak do spojrzenia fachowym okiem :-)
Ps. Czy braliście kogoś ze związków na egzamin? Ja nie wzięłam i teraz mnie straszą, że to fatalny błąd.

Awatar użytkownika
iluka
Przedmiot: Język polski

Postautor: iluka » 2014-06-09, 18:26

biologica pisze:Czy braliście kogoś ze związków na egzamin?
Tak.
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Awatar użytkownika
biologica

Postautor: biologica » 2014-06-09, 18:35

iluka pisze:
biologica pisze:Czy braliście kogoś ze związków na egzamin?
Tak.

A pomógł Ci jakoś znacząco? Ja słyszałam, że bardziej tyrają jak jest ktoś ze związków...

Awatar użytkownika
iluka

Postautor: iluka » 2014-06-09, 20:08

Nie było potrzeby pomagania. W ogóle nie mam pojęcia jak takie pomaganie albo przeszkadzanie miałoby wyglądać...?
biologica pisze:bardziej tyrają jak jest ktoś ze związków..
Eeeeeeeeeeeeee, głupot nie słuchaj, tylko rób swoje.
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Awatar użytkownika
biologica

Postautor: biologica » 2014-06-09, 21:10

dzięki

ilinka
Przedmiot: Inne

Postautor: ilinka » 2014-07-24, 17:53

Witam forumowicze:) za rowny miesiac mam egzamin a dzis dzwonila do mnie Pani z wydzialunoswiaty zapytac czy bede miala prezentacje multimedialna czy ustna, wiec zapytalam Ja czy koniecznoscia jest prezentacja m. A ona na to z usmieszkiem ze nie ale... gdybym miala to juz bym pokazala komisji jak wykorzystuje komputer, wiec musze ja zrobic...Mam dlatego ogromna prosbe,jesli ktos taka prezentacje multimedialna robil o podeslanie, bo zupelnie nie wiem jak ja ugryzc:( A jesli juz szczesliwi Mianowani chcieliby sie podzielic swoimi materialami to beeede ogroooomnie wdzieczna:) moj mail to iwona.giela@wp.pl.

Awatar użytkownika
opusculum
Przedmiot: Inne

Postautor: opusculum » 2014-07-24, 18:39

ilinka pisze:Witam forumowicze:) za rowny miesiac mam egzamin a dzis dzwonila do mnie Pani z wydzialunoswiaty zapytac czy bede miala prezentacje multimedialna czy ustna, wiec zapytalam Ja czy koniecznoscia jest prezentacja m. A ona na to z usmieszkiem ze nie ale... gdybym miala to juz bym pokazala komisji jak wykorzystuje komputer, wiec musze ja zrobic...Mam dlatego ogromna prosbe,jesli ktos taka prezentacje multimedialna robil o podeslanie, bo zupelnie nie wiem jak ja ugryzc:( A jesli juz szczesliwi Mianowani chcieliby sie podzielic swoimi materialami to beeede ogroooomnie wdzieczna:) moj mail to iwona.giela@wp.pl.

poszukaj w internecie, np na chomiku są przykładowe prezentacje. tutaj będzie ciężko, bo wiadomo każdy się stara, ale może znajdzie się jakaś istota, która Ci podeśle gotowca

Nadiya
Przedmiot: Język angielski

Postautor: Nadiya » 2014-08-29, 11:08

witam, kilka dni temu zostałam wreszcie Mianowaną :) Nie wspominam miło tego egzaminu. Większość ludzi twierdzi że to bułka z masłem, ale stres jednak jest.. W sumie to zależy od szczęścia.. więc ja akurat miałam go mniej,, babka w komisji bardzo była stresująca...po 65r. raczej... Pytała mnie o:
1. Ocenianie kształtujące (czym się różni od tradycyjnego, jak stosuje w praktyce)
2. Jak stosuje technologie komunikacyjną
3. Cel przeprowadzania konkursów przedmiotowych (łatwe pytanie, ale chciała usłyszeć nie wiadomo co )
4. Dokumenty potrzebne w organizacji wycieczek za granicę

Powodzenia! No i przyjemnej komisji;;;

Awatar użytkownika
iluka

Postautor: iluka » 2014-08-29, 11:26

Gratulacje!

A pytania bardzo fajne, takie teoretyczno-praktyczne.
Nadiya pisze:po 65r. raczej...

???...że młodsza byłaby mniej wymagająca...???

Nie ogarniam :roll:

lenaskaw

Postautor: lenaskaw » 2014-08-29, 11:30

Jak dla mnie to Nadiya miała bardzo dobre pytania, bo wynikające z pracy -przecież ocenia się uczniów non stop i warto wiedzieć jak to robić, nie mówiąc już o stosowaniu w pracy tech inf., nawet teraz wykorzystywane w każdym momencie pracy zawodowej - prezentacje, plany, rozkłady, lekcje interaktywne itp. Mnie też pytano o wycieczki na egz i była z tego powodu zadowolona. Co do pań po 65?! to uważam, że akurat lepiej ....że doświadczona... :mrgreen:

Wróć do „Awans zawodowy nauczyciela”