Ponieważ pojawiła się taka potrzeba, o to krótka instrukcja dotycząca postępowania w sprawie kanapek.
Tworzenie kanapek:
1. Ukroić chleb ostrą stroną noża, tak by powstały cienkie plastry. W sytuacji kupienia chleba krojonego punkt pominąć.
2. Rozsmarować za pomocą płaskiej strony noża substancję plastyczną na jednej stronie powstałego w pkt 1. plastra chleba (tzw. kromka).
3. Umieścić na tak przygotowanej kromce po stronie posmarowanej substancją plastyczną plaster wyrobu garmażeryjnego.
4. Pokroić wybrane warzywo w plastry przy użyciu ostrej strony noża.
5. Umieścić na plastrze wyrobu garmażeryjnego przygotowane w pkt 4. produkty.
6. Przenieść przygotowaną kanapkę na talerz.
Jedzenie kanapek:
1. Umieścić za pomocą dłoni zorientowaną wertykalnie kanapkę. W razie braku kanapek należy powtórzyć postępowanie z poprzedniej instrukcji.
2. Zacisnąć szczęki na części kanapki.
3. Powtarzać pkt 2. do zniknięcia kanapki.