Postautor: Monika 23231 » 2014-09-14, 11:29
Witam !
Mam następujący problem : jestem nauczycielem dyplomowanym mam etat w zerówce 14 godz i 10 godz.w świetlicy, od 1.09.2014 przydzielono mi godziny zajęć technicznych w SP i gim, ponieważ szkoła wysłała mnie na studia, które kończę 1.02.2015r., teraz pracuję bez kwalifikacji, nie podpisałam jeszcze żadnego dokumentu na te godziny. W sumie mama 30 godz + 1 karciana. W zerówce mam wychowawstwo. Taka ilość godzin jest dla mnie za duża, gdyż od 20 lat choruję na cukrzycę typu 1 i mam orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym:, myślałam ,że dam rady, ale po 2 tygodniach nie jestem w stanie, zgłosiłam to ustnie dla dyrektora, ma się zastanowić , ale co jeżeli się nie zgodzi, boje się,że jeżeli nie podpiszę dodatkowej umowy na te godziny zajęć technicznych będę miała "inne" problemy , wielokrotnie słyszałam ,że jeśli nam się coś nie podoba to możemy pożegnać się z pracą, dlatego też bałam się od razu powiedzieć,że ja chcę etat. Jest jeszcze jedna kwestia co innego etat 18 godz. + 6 ponad, a co innego etat 24(a mój taki jest) + 6.Jak to rozwiązać???????
Pozdrawiam !