Witam,
chciałabym prosić o odpowiedź na moje pytanie, a właściwie pytania

Mianowicie jestem w 14 tygodniu ciąży, rozwiązanie mam na koniec marca 2016 i aktualnie odbywam staż na nauczyciela mianowanego (mam za sobą rok i miesiąc). Bardzo chciałabym, aby odbyty okres stażu mi nie przepadł, ale niestety niezbyt dobrze znoszę ciążę i lekarz sugeruje mi, że powinnam pójść na L4

Aktualnie przebywam na dwutygodniowym zwolnieniu z powodu grypy, ale pomimo wszystko chciałabym później wrócić do pracy. Obawiam się jednak o zdrowie mojego dziecka, więc mam pytanie: do kiedy musiałabym uczęszczać do pracy, aby staż mi nie przepadł? Wyszukałam w Karcie Nauczyciela, że obecnie nauczyciel może mieć 1,5 roczną przerwę w pracy, ale nie wiem, czy wlicza się również w to zaległy urlop wypoczynkowy, który będę musiała wykorzystać po rocznym macierzyńskim? Gdyby nie brano pod uwagę urlopu wypoczynkowego, to myślę że spokojnie mogłabym pójść na L4 w listopadzie. Trudno jest mi dokładnie to wyliczyć, a u nas w szkole nie ma księgowej, więc bardzo proszę o pomoc osoby, które się na tym znają.
Pozdrawiam
Laura