Kurs pedagogiczny ?

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Fixi
Kto: student

Kurs pedagogiczny ?

Postautor: Fixi » 2015-06-20, 16:28

Witam
Jestem inż TRANSPORTU ze specjalizacją ORGANIZACJA I LOGISTYKA TRANSPORTU
Obecnie jestem na 2 sem. mgr. TRANSPORTU specjalizacja INFORMATYKA W TRANSPORCIE i skończone studia podyplomowe z WYCENY NIERUCHOMOŚCI.
To wszystko niestety bez przygotowania pedagogicznego.

Moje pytanie:
1/ Czy mogę uczyć w LO lub Technikum przedmiotów np. Logistyka (pokrewnych TRANSPORT) na Kierunku Logistyka ?

2/ Czy mogę być tam nauczycielem bez przygotowania pedagogicznego ALE BEDAC W TRAKCIE STUDIÓW PODYPLOMOWYCH Z PEDAGOGIKI LUB PRZYGOTOWANIA PEDAGOGICZNEGO ?

3/ Czy muszę przechodzić 270 godz. przygotowania pedagogicznego czy 150 jak w przypadku chyba technicznych kierunków?

4/ Czy muszę przechodzić kurs/podyplomówkę z kierunkiem LOGISTYKA jakies specjalne dokształcenie ?
'

Czy mógłbym się dowiedzieć jak sie wszystko to ma w moim przypadku ?

belfegorr
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka

Re: Kurs pedagogiczny ?

Postautor: belfegorr » 2015-06-20, 20:27

Fixi pisze:Witam
Jestem inż TRANSPORTU ze specjalizacją ORGANIZACJA I LOGISTYKA TRANSPORTU
Obecnie jestem na 2 sem. mgr. TRANSPORTU specjalizacja INFORMATYKA W TRANSPORCIE i skończone studia podyplomowe z WYCENY NIERUCHOMOŚCI.
To wszystko niestety bez przygotowania pedagogicznego.

Moje pytanie:
1/ Czy mogę uczyć w LO lub Technikum przedmiotów np. Logistyka (pokrewnych TRANSPORT) na Kierunku Logistyka ?

2/ Czy mogę być tam nauczycielem bez przygotowania pedagogicznego ALE BEDAC W TRAKCIE STUDIÓW PODYPLOMOWYCH Z PEDAGOGIKI LUB PRZYGOTOWANIA PEDAGOGICZNEGO ?

3/ Czy muszę przechodzić 270 godz. przygotowania pedagogicznego czy 150 jak w przypadku chyba technicznych kierunków?

4/ Czy muszę przechodzić kurs/podyplomówkę z kierunkiem LOGISTYKA jakies specjalne dokształcenie ?
'

Czy mógłbym się dowiedzieć jak sie wszystko to ma w moim przypadku ?

Proszę najpierw zajrzeć do rozporządzenia w sprawie kwalifikacji nauczycieli (nauczyciel teoretycznych przedmiotów zawodowych).

Wróć do „Prawo oświatowe”