Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
hales pisze:Polecam laminarke firmy tracer. Na allegro za ok 60zl. Laminuje A3.
ms.elephant pisze:hales pisze:Polecam laminarke firmy tracer. Na allegro za ok 60zl. Laminuje A3.
Mówisz, że sprawdzona? Super. Bardzo dziękuję. Jak kiedyś szukałam, to same drożyzny mi wyskakiwały.
linczerka pisze:1.Witam wszystkich, ale najpierw zajmuję się dziećmi.
2.Rundka prezentacji (zaczynam od siebie: przedstawiam się i 2-3 zdania o sobie). I podobnie dzieci
3.To na dywanie: Zabawa obrazkowa "Bingo" (na jednej kartce w tabelce 3x3 mam 9 obrazków (np. zwierzątko, dziecko, klocki, książka itd.). Dzieci mają znaleźć kolegów, którzy lubią zwierzęta, mają rodzeństwo, lubią budować...). Dzieci odznaczają iksikami. Kto znajdzie dzieci i zaiksikuje wszystkie obrazki woła: Bingo. Siada do ławki i jedną kredką rysuje kolegę/koleżankę, z którą chciałby się zaprzyjaźnić, ze szczegółami: piegi, okulary, sukienka itp. Tym sposobem zyskuję czas (a i dzieci się nie nudzą) na rozmowę z rodzicami.
4. W tym czasie przekazuję jak najwięcej informacji na piśmie, rozmawiam z rodzicami, odpowiadam na pytania.
5.Do domu zadaję do odczytania wspólnie z rodzicami list słowno-obrazkowy. Litery drukowane.
6.Później czas na indywidualne rozmowy.
7.Na kartkach mam dodatkowo punkt: prośby, ważne informacje rodziców (tu np. problemy zdrowotne, prośba o siedzenie w ...
W zanadrzu mam klocki dla każdego do ułożenia obrazka (kwadraty, koła, trójkąty, prostokąty). Taki niby tangram.
Może jeszcze zmienięPomyślę.
hales pisze:
Linczerko czy ten list ułożyłaś sama? Co w nim jest? Powitanie, zachęcenie dzieci do nauki i szkoły?
hales pisze:Polecam laminarke firmy tracer. Na allegro za ok 60zl. Laminuje A3.