Kamila.777 pisze:, pisze jakies konspekty na brudno, jakos musze ta prace na poczatku zaplanowac...a rozkład materiału mam do oddania na koniec miesiaca. Ma byc on na pół roku na przód ( jak dobrze zrozumialam) i jakos wydaje mi sie to głupie bo przeciez moge teraz cos zaplanowac ale w miedzy czasie moga pojawic sie nowe pomysły. Zielono mi.Otrzymalam poki co ksiazki na dwa miesiace na przod.
Kamilo, do tego ministerialnego Elementarza, Twoje koleżanki z Twojej nowej szkoły na pewno wybrały ćwiczenia z jakiegoś wydawnictwa (najczęściej są to 4 książeczki z kartami pracy, czasem więcej). Są one (w większości wydawnictw) skorelowane z Elementarzem.
Wydawnictwa z kolei udostępniają (choćby na stronie int. ) gotowe rozkłady materiału i scenariusze. Wiadomo, że możesz sobie sama opracować, ale łatwiej Ci będzie skorzystać z gotowych, zwłaszcza że jesteś początkującym nauczycielem. Mi "starej nauczycielce"

rzadko się zdarza korzystać z gotowców, ale zazwyczaj czytam scenariusz, bo a nuż coś fajnego wykorzystam.
My też oddajemy dyrekcji rozkład materiału na cały semestr, ale tu przyznaje się bez bicia korzystam z gotowców
Czy pytałaś na jakich ćwiczeniach będziesz pracować?