Zmiana szkoły - kwestie formalne

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

marek474
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka

Zmiana szkoły - kwestie formalne

Postautor: marek474 » 2016-05-26, 22:59

Witam!
Dawno nie pisałem na forum, teraz bardzo proszę Was o radę, gdyż z każdej strony słyszę inne porady.
Sprawa wygląda następująco: jestem nauczycielem mianowanym (umowa na podstawie mianowania), pracuję w małej szkole, od dawna szukam innej pracy. Teraz zdarzył się prawie cud, odezwała się dyrekcja z dużej szkoły blisko mojego miejsca zamieszkania, przeszedłem rekrutację (prowadziłem lekcje) i mam obiecany etat od nowego roku szkolnego. Teraz sedno sprawy. Jak rozwiązać sprawę formalnie, tzn. w nowej pracy umowę podpiszę dopiero w sierpniu, dyrekcja twierdzi, że nie można szybciej. A w starej szkole składać wypowiedzenie teraz w maju? (3-miesięczny okres wypowiedzenia). Nie chce zostać z przysłowiową ręką w nocniku. Dyrekcja w starej szkole nieprzyjemna, boję się, że nie zgodzi się później na porozumienie stron (choćby na złość zrobić). Jak sprawę ugryźć? Doradźcie proszę!

marek474

Re: Zmiana szkoły - kwestie formalne

Postautor: marek474 » 2016-05-30, 16:37

Witam ponownie!
Pisał już ktoś wniosek o przeniesienie do innej szkoły? Można prosić o wzór? Pilna sprawa.

Może tym razem ktoś odpisze.

Awatar użytkownika
malgala

Re: Zmiana szkoły - kwestie formalne

Postautor: malgala » 2016-06-10, 20:03

O ile się nie mylę, to o przeniesienie występuje dyrektor tej nowej szkoły do dyrektora obecnej.
Nie mam czasu teraz szukać i sprawdzać, ale może ktoś potwierdzi.

Wróć do „Prawo oświatowe”