Witam, zwracam się z prośbą do anglistów o opinię dotyczącą wyboru podręczników do klas 4 i 7. Mianowicie głęboko zastanawiam się nad Steps Forward oraz nad nowościami wydawniczymi macmillana tzn. Brainy. Dotychczas uczę z Hot Spotów w klasach IV-VI i niestety jestem niezadowolona, jak dla mnie są zbyt chaotyczne i dla moich dzieci nie do końca zrozumiałe. Bardzo niechętnie otwierają podręcznik a ja niestety większość materiałów przygotowuje samodzielnie w domu. Ze stepsami zetknęłam się na korepetycjach i muszę przyznać, że ujęło mnie spokojne wprowadzanie zasad gramatyki oraz ładna szata graficzna. Jeśli chodzi o klasę 7, to tutaj całkiem nie wiem czego "się złapać" tzn. cały czas uczę podstawówkę, z podręcznikami do gim. mam styczność tylko na korkach i niespecjalnie do nich zaglądam, dlatego bardzo proszę o poradę. Dodam tylko, że moje dzieci nie są wybitne, na korki też nikt nie uczęszcza więc to co zrobię przez 45 min to moje... Klasa jest dość trudna i niestety przekłada się to na naukę, dlatego zależy mi na podręczniku, który nie będzie chaotyczny i za trudny.
Bardzo proszę o opinię i z góry dziękuję.
Pozdrawiam