Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
sowanna pisze:TLBCK85 - rany to miałes pecha. Ja mówiłam ok 30 min, też pomyliłam kilka kwestii prawnych, ale mam zaliczone(pomijam fakt, że pytali się o rzeczy, które mnie nie do końca dotyczą)
haw33 pisze:A jak mam pytanie takie może nie do końca z tematem ale może mi ktoś tu odpowie
-Jeśli jest się n. kontraktowym od września 2017 czy po nowych przepisach awans mogę robić po 3 latach przerwy czy po 2 latach ????
haw33 pisze:-czy po 2 czy 3 latach przerwy jako n. kontraktowy musi się zacząć kolejny awans czy np. mozna odczekać 5 lat z rożnych swoich powodów czy dyrekcja tak praktycznie jak znacie z życia krzywo na to patrzy??
Ritter von Rodewald pisze:... Gdy w roku 2020 masowo przejdą na emeryturę nauczyciele, którzy zaczęli pracę w stanie wojennym, to w szkołach nastąpi prawdziwa rewolucja pokoleniowa.
haw33 pisze:A ??
- czy awans na mianowanego może zrobić osoba z licencjatem pedagogicznym i nie uzupełniać do magistra( nie robić żadnych studiów w czasie awansu na mianowanego) a zdać egzamin i inne formalności spełnić?
-