Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
tecumseh pisze:z tymi nadgodzinami w koro to bywa różne, można ich prawie nie mieć (lub mieć jedną tygodniu- jak ja)
@Agridulce,
popracujesz dłużej, może nie wszystko będzie tak pięknie
Ja pierwsze pół roku byłem bardzo zadowolony z pracy w korpo, z współpracowników, z atmosfer itd, cieszyłem się wolnymi popołudniami i weekendami (i tym, że nie muszę juz o pracy myśleć, a tak było, gdy w szkole pracowałem)
Joanna1988 pisze: wcale nie dziwie się Agriducle, że postanowiła zrezygnować z pracy w szkole. Ja tez mam taki zamiar, ale za 2 lata bo teraz zaczęłam mianowanie i wolę to dokończyć. W tym czasie podszlifuję trochę niemiecki (zawsze sie przyda) i porozglądam za odpowiednim miejscem bo w szkole nie chcę pracowac do końca życia.
agridulce pisze:Do firm, czy korporacji oczywiście przyjmuje się osoby po 30stce, ale inwestuje się raczej w młodych ludzi. Starsze osoby trudniej awansują, bo firmy wolą promować młodych. Wiem, że to jest brutalne i przykre, ale tak po prostu jest.
Onna pisze:Moja koleżanka zarabia 4 tys. zł na rękę i pracuje 1,5 etatu. Chyba nie jest aż tak źle...?