Jestem emerytem - po 33 latach pracy =uczyłem matematyki i statystyki. Pracowałem aktywnie i twórczo( w kilku krajowych towarzystwach naukowych) :
[1]np.: w towarzystwach naukowych (z pobytem naukowym w Słowacji- w Koszicach-2 tygodnie w placówce naukowej i pod opieką tamt. matematyków);
[2] biorąc udział ze swymi uczniami w finałach konkursów ,sejmików (dla uczniów szkół średnich)- poszperaj o mnie i mojej uczennicy w "Delcie"-"Teoria głodnej kozy";
[3] ostatnio , będąc na emeryturze - byłem z podopiecznym na Ogólnopolskim Sejmiku Młodych Matematyków w Lublinie (sprawdż:www.gimnazjum15.lublin.pl);
[4] kierowałem Zespołem Nauczycieli Matematyki w Zespole Szkół ;
[5] byłem kiedyś nauczycielem metodykiem (kilka lat na 1/4 etatu - miałem w zakresie obowiązków pierwszą fazę przygotowania na nauczyciela mianowanego);
[6] moi uczniowie mieli referaty na forum Polskiego Towarzystwa Cybernetycznego;
[7] moi uczniowie mieli artykuły w "Szkiełku i oku";
[8] Został po mnie "ślad pozytywny" w historii (trwających) Ogólnopolskich Sejmików Matematyków (Pałac Młodzieży w Katowicach)- tam moi uczniowie bywali finalistami i to w kilku jego edycjach;

Czy przekonałem Cię do tego , że "WARTO" ze mną dyskutować?,

Czy wierzysz , że propozycje moje są następstwem długiej ,twórczej praktyki??
[9]Przez kilka lat organizowałem "Ogólnopolskie Spotkania Miłośników Matematyki" - z udziałem pracowników naukowych z różnych środowisk akademickich.BYŁO TEGO DOBREGO!! {Mam w dorobku dwie prace magisterskie pisane na temat stosowanych metod na MOICH lekcjach matematyki-pisały je studentki,promotorem była pani profesor...};
[10] i jeszcze ... .
Piotr.
P.S. Czy mam dobrą "kartę na wejście".?