uczenityle pisze:renati23 pisze:uczenityle, twój kolega niestety spowodował że poczułam niesmak
Jako nauczycielka, powinna być Pani do tego przyzwyczajona. Życzę wytrwałości.

A Ty powinieneś być przyzwyczajony do odrabiania prac domowych

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
uczenityle pisze:renati23 pisze:uczenityle, twój kolega niestety spowodował że poczułam niesmak
Jako nauczycielka, powinna być Pani do tego przyzwyczajona. Życzę wytrwałości.
Ingeborga pisze: A to co?! "powinna"...
Ingeborga pisze:A Ty powinieneś być przyzwyczajony do odrabiania prac domowych
pilot Pirx pisze: Bardzo chętnie zwolnię uczniów od zadań domowych
pilot Pirx pisze:A ambitni uczniowie ? Oni i tak będą sami się uczyli.
uczenityle pisze:Jako nauczycielka, powinna być Pani do tego przyzwyczajona.
agat007 pisze:a co to znaczy powinna Proszę się opamiętać a co ty powinneś
Powinna, nie oznacza "ma obowiązek". Sugeruje, że pani Renata odbyła już trochę takich rozmów i powinna być do tego przyzwyczajona.
agat007 pisze:uczenityle, Chesiu, zobaczcie jak potraktowaliście nauczyciela, który próbował was wysłuchać
uczenityle pisze:Jestem przyzwyczajony, sumiennie je odrabiam i osiągam niezłe wyniki w szkole. Ale to nie znaczy, że mam siedzieć zadowolony, podlizywać się nauczycielom i zaprzestać walki o własne prawa.
uczenityle pisze:Święta racja. Kolejny nauczyciel, którego można pozazdrościć.
Ingeborga pisze:Nie wierzę, żeby jakiokolwiek uczeń, jakiego znam przemęczał się nauką.
Ingeborga pisze:Więc ja bym bardziej egzekwowała odrabianie prac domowych, zamiast uznawania je za nielegalne.
pilot Pirx pisze:Gdyby przeczytali to moi uczniowie , to nie nadążyłbyś się przewracać
Przemyśl to , co piszesz.
uczenityle pisze:To, że ty nie widzisz to nie znaczy, że się nie przemęczają.
miwues pisze:Nie, to fachowa opinia rzeczoznawcza o uczniu.
miwues pisze:Nie, takie prawo daje nauczycielowi ustawa.
miwues pisze:Pytanie oparte jest na błędnym założeniu, iż praca domowa jest ograniczeniem wolności obywatelskich, nie zaś - jak twierdzi cytowany przeze mnie konstytucjonalista - realizowaniem konstytucyjnego prawa ucznia do nauki.
malgala pisze:Spędziłam dziś kilka godzin nad przygotowaniem scenariusza programu artystycznego na choinkę oraz dodatkowych zadań przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego i taka dyskusja mnie ominęła. Teraz mam wątpliwości. po co ja nad tym siedziałam? Czytając większość postów napisanych w tym wątku przez uczniów mogę dojść do wniosku, że czynię zamach na ich wolność osobistą, ograniczam prawo do wypoczynku, zmuszam w jakimś stopniu do rozwiązywania dodatkowych zadań oraz przygotowania się do występów. Biedni uczniowie.
Ingeborga pisze:I w końcu naprawdę są też tacy, którzy lubią naukę.