Ksiązka i ćwiczenia są w jednym tomie i to tez ułatwia sprawę.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
motylek8 pisze: Myślę, że dużo motywacji dają zadania typu 'kilka pierwszych osób, które zrobia poprawnie zadanie, dostanie nagrodę" (np. plusik - w klasach młodszych jest to np. brzuszek od literki B czyli 5). dzieci wtedy chętniej i aktywniej uczestniczą w zajęciach.
Bobi42 pisze:Witam,
Mam pytanie do forumowiczów - nauczycieli j. angielskiego, którzy nauczają tego języka w klasach 1-3 szk. podst., przy czym nauczanie to jest finansowane z rezerwy celowej MEN. Problem w tym, że nie otrzymujemy za te godziny pieniędzy od stycznia 2008. Czy macie gdzieś w Polsce podobne problemy? Poradźcie, jak się zachować? Monitowanie ministerstwa nie przynosi rezultatu. Najprościej byłoby przerwać zajęcia i poczekać do momentu, kiedy ktoś odpowiedzialny się obudzi. Proszę o uwagi i sugestie.
Pozdrawiam
katty pisze:Powiedzcie mi, moi drodzy, jak to jest z nauczaniem języka angielskiego w klasach 1-3: czy potrzeba jakichś szczególnych uprawnień? Czy też dyplom np. z anglistyki pozwala uczyć takie maluchy?
katty pisze:To może inaczej zadam pytanie, bo widzę, że nie jest ono jasne. Jest dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku filologia angielska. Czy z takim dyplomem można uczyć dzieci w klasach 1-3, czy trzeba jeszcze zrobić jakieś dodatkowe COŚ? Otrzymałam dziś informację, iż z takim dyplomem to można tylko klasy IV-IV uczyć i dlatego pytam.