Kiedy projekt oceny dorobku zawodowego..???

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
chiczi

Kiedy projekt oceny dorobku zawodowego..???

Postautor: chiczi » 2008-06-06, 21:31

Jestem stażystą ubiegającym się o stopień nauczyciela kontraktowego. Złożyłam dyrekcji sprawozdanie, zaświadczenie o wymiarze zatrudnienia, dokumenty potwierdzające kwalifikacje, zatwierdzony plan rozwoju i cały wymagany segregator makulatury :wink: i jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy dyrektor oznajmił mi, że moje dokumenty nie są kompletne...bo... razem ze sprawozdaniem powinnam była złożyć projekt oceny dorobku zawodowego opiekuna stażu......Grzecznie poinformowałam szefa, że zgodnie z rozporządzeniem opiekun ma 14 dnia na złożenie takiego projektu, na co dyrektor odpowiedział, że "u nas projekt oceny składa się ze sprawozdaniem, bo tak zostało to ustalone" i on w chwili obecnej nie może rozpocząć żadnej procedury....... :roll:
Czy takie działanie jest zgodne z prawem?

Jethro Tull

Re: Kiedy projekt oceny dorobku zawodowego..???

Postautor: Jethro Tull » 2008-06-06, 21:40

Jak na razie to powinnaś złozyć samo sprawozdanie a Twój opiekun stażu projekt oceny w ciągu 14 dni. Zapytaj kiedy to zamierza zrobić?? Dyrektor ma czas na dokonanie oceny w ciągu 21 dni po otrzymaniu od Ciebie sprawozdania.. I dyrektor ma rację bo jak może rozpocząc procedurę skoro nie dokonał oceny za okres stażu?

Awatar użytkownika
chiczi

Postautor: chiczi » 2008-06-06, 21:43

Już rozmawiałam z opiekunem- projekt oceny ma być na poniedziałek.
Dziękuję Jetho Tull za wyjaśnienia :).

elabelfera
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Postautor: elabelfera » 2008-06-06, 22:06

chiczi pisze: "u nas projekt oceny składa się ze sprawozdaniem, bo tak zostało to ustalone"

tego bym się czepiła :-))
dyrektor nie może sobie tworzyć swoich procedur do rozporządzenia

Awatar użytkownika
chiczi

Postautor: chiczi » 2008-06-07, 14:19

elabelfera pisze:dyrektor nie może sobie tworzyć swoich procedur do rozporządzenia

Są utworzone :wink:

Jethro Tull pisze:Dyrektor ma czas na dokonanie oceny w ciągu 21 dni po otrzymaniu od Ciebie sprawozdania..

A zostałam poinformowana, że 21 dni rozpocznie swój bieg po złożeniu projektu oceny :roll:

Wróć do „Nauczyciel stażysta”