Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:Może ty z racji młodego wieku nie pamiętasz innej rzeczywistości?
Czyli to oznacza, że koszty utrzymania forum zależą od tego, ile w jednej chwili jest osób na forum?adner pisze:Rzadko się zdarza, że są na raz aktywne więcej, niż trzy osoby, więc koszty utrzymania jakieś gigantyczne nie są
adner pisze:myślę, że wielu z aktywnych użytkowników wpłaciłoby w razie zbiórki kilka złotych co jakiś czas na utrzymanie serwera bez potrzeby wstawiania denerwujących reklam
miwues pisze:Nie miałbyś poczucia, że zostałeś sprzedany?
słonek pisze:Szef daje reguły gry i koniec. Albo Ci sie to podoba i zostajesz, albo nie i wychodzisz. Jeśli jest więcej takich osób można założyć nowe forum, alternatywę i konkurencje.
Dla Was to takie proste. Ja bardzo polubiłam to forum, dużo się tutaj nauczyłam, nabrałam pewności siebie, spotkałm ciekawych ludzi i co tu dużo mówić - uzależniłam się trochęcatchmeifyoucan pisze:po 2 jest wyjście dla każdego z tej sytuacji - jeżeli się coś nie podoba to wyjdź, nikt nie karze ci tu siedzieć...
no właśnie tu też zgłaszamy, co nam się nie podoba, a szef się nawet nie odzywasłonek pisze:Idę do szefa lokalu, mówię co mi się nie podoba
też mnie swoją wypowiedzią bardzo zaskoczyłeś, jeśli w podanych przez miwuesa warunkach tak byś postąpił. To mniej więcej tak, jakbyś zaprosił/zwabił do siebie jakiegoś gościa, a następnie poszczuł go psemcatchmeifyoucan pisze:uważałbym to za genialny pomysł... sam bym tak postąpił...
miwues pisze:Nie oczekuję przeprosin. Mam AdBlocka.
Nie chodzi o utrzymanie serwisu a o zarabianie na nim. Forum nigdy nie było działalnością non-profit. Pomysł z popupami średni. Na takim targecie są lepsze sposoby.catchmeifyoucan pisze:a właściciel tego serwisu raczej nie ma ochoty dokładać z własnej kieszeni...
catchmeifyoucan pisze:a jeżeli właściciel serwisu jeszcze na tym zarabia...