Przyjąłem długofalowy PLAN : pisanie na tematy wybranych i przypadających (aktualnie !!!!!!) do realizacji - haseł programowych . Będę wielce rad , gdy czytelnicy będą monitować "ZAPOTRZEBOWANIE". Jestem otwarty na wielorakość rozwiązań metodycznych .Mój tekst stanie się "ogniwem w łańcuchu" różnych sposobów prezentacji tematu , cyklu tematów . Można różnorako przeprowadzić sprawdzian lub lekcję podsumowującą . MOŻNA ... Piotr
P.S. To jedno z możliwych rozwiązń :
[1] nie musi być uznane za najlepsze ,
[2] nie musi być "żywcem" realizowane ,
[3] może być modyfikowane .
HURA ! Ciekawe , czy otrzymam odzew ?
[ Dodano: 2006-11-18, 19:17 ]
[1]

Lekarz jest w podobnej sytuacji , gdy jego pacjent mimo recepty nie pobiera lekarstw.Bywają pacjenci , ktorzy nie przestrzegają terminów kolejnych wizyt.Są pacjenci , którzy leżąc na oddziale nie stosują się do otrzymanych zaleceń i nakazów.

To nie przynosi ujmy lekarzowi , ale psuje proces dbania o zdrowie tegoż pacjenta.
[2]

Cóż może zdziałać duchowny , powołany do prowadzenia wiernych do zbawienia , gdy wierny nie odpowiada na prośby , nauki ,itp .
[3]

Ja też nie mam czucia , co do celowości podejmowanych inicjatyw.(+=) Pisz , bracie pisz [ nie czynisz tego na papierze ,więc złych odruchów nie będzie] i nie myśl o losie "owoców swojej pracy".
Piotr.