Dobry wieczór:) Właśnie odnalazłam (pożegnalny)List Ministra Edukacji Narodowej Pana Romana Giertycha
na rozpoczęcie roku szkolnego http://glos.pl/subp_dyn.php?id=390&action=show i doczytałam się,że szykuje się 12% podwyżka "Drodzy Nauczyciele! Zgodnie z obietnicami zwróciłem się do Ministerstwa Finansów o podwyżkę płac w oświacie o 10% plus inflacja, czyli o 12.3%"
"Tonacy brzytwy sie chwyta" p. Giertych mysli, ze przed swoim odejsciem takimi tanimi sztuczkami zyska sobie jeszcze sympatie nauczycieli, a co za tym idzie jego partia dostanie wiecej glosow w przyszlych wyborach.
Z drugiej strony 10% to w moim przypadku 80 zl, fajnie by bylo
Come, As you are, As you were, As I want you to be, As a friend, As a friend, As a known memory, Take your time, Hurry up, The choice is your, Dont be late, Take a rest, As a friend, As a known memory;
pewnie przed nowym rokiem będzie nowy rząd i to on zadecyduje o ewentualnych naszych podwyżkach, na razie lepiej podchodzić do tej kwesti realistycznie, a może będziemy mile zaskoczeni?!
Ja już w obietnice naszego rządu przestałam niestety wierzyć! Pewnie, że podwyżka przydałaby się ale to na razie tylko wróbel na dachu, ale marzenia nic nie kosztują. Pozdrawiam