chiczi pisze:smv pisze:jakos to bedzie;)
Damy radę![]()
![]()
a moge was jeszcze pomeczyc?? ile wnosi oprocentowanie? powiedziano mi ze dostane 1248 brutto, czyli na reke to ile wyjdzie??
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
chiczi pisze:smv pisze:jakos to bedzie;)
Damy radę![]()
![]()
Roxi pisze:jakies 920 na czysto,ale pociesz sie faktem,ze ponoc od przyszlego roku stazysci maja dostac 500 zl podwyzki,a co z atym idzie,innym tez pensja skoczy niecow gore:)
Roxi pisze:Dokładnie.Ja np musialam zrobic badania krwi,moczu,bylam tez u okulisty,laryngologa i na koniec mialam RTG klatki piersiowej.Zazwyczaj wszystko zalatwia sie w 1 dzien,pan doktor podbija ci papiery,ze mozesz wykonywac zawod nauczyciela i masz z glowy badania na jakies 2 lata.
Roxi pisze:sa juz one raczej na wlasny koszt..jakies 60-80 zl za badanie kału.
Roxi pisze:Z tego co wiem,to dyrektor zawsze daje skierowanie na takie badania,ktore sa calkowicie bezplatne.Tzn mowie tu o badaniach w zakladzie medycyny pracy,czyli te wszystkie badnia,o ktorych pisalam wyzej.Co do badan w sanepidzie,to nie wiem,jak jest,bo ja takowych nie musialam robic,ale jezeli wyraznie dostalas polecenie zrobienia takich badan,to sa juz one raczej na wlasny koszt..jakies 60-80 zl za badanie kału..a reszte niezbednych badan robisz w przychodni medycyny pracy i tak jak juz pisalam,powinnas dostac skierowanie ze swojej szkoly!!!!:)
smv pisze:ile tych konspektów sie robi? z kazdej lekcji czy co jakis czas?
motylek8 pisze:Spokojnie, na radzie raczej nie gryzą, ewentualnie troche sie wynudziszA jeśli chodzi o nauczycieli, to chyba tak jak w każdej pracy - są 'fajni' i 'niefajni'. Dasz radę