nadia pisze:Ale czy osoba która ma za sobą wyrok w zawieszeniu za spowodowanie wypadku samochodowego może pracować w szkole? Niedawno słyszałam,że może, ale już sama nie wiem.
jesli to nie było przestępstwo popełnione umyślnie to może
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
nadia pisze:Ale czy osoba która ma za sobą wyrok w zawieszeniu za spowodowanie wypadku samochodowego może pracować w szkole? Niedawno słyszałam,że może, ale już sama nie wiem.
nadia pisze:A wypadek samochodowy jest przestępstwem popełnionym umyślnie czy nieumyślnie? Dodam,że nauczyciel był trzeźwy, miał przy sobie wymagane dokumenty i nie zbiegł z miejsca zdarzenia.
nadia pisze:O widzę,że siedzimy na tych samych forach nauczycielskich!
Jethro Tull pisze:nadia pisze:O widzę,że siedzimy na tych samych forach nauczycielskich!
świat jest mały
Jethro Tull pisze:Zmiana KN w tej mierze wchodzi w życie 23 sierpnia więc będzie obowiązywała nowo zatrudniane osoby.
chiczi pisze:Mam umowę do 31.08.08 i zapewnienie ustne, że od 01.09 dalej będę pracować, ale do tej pory nie kazano mi dostarczyć tego zaświadczenia- czy to ze względu na kontunuację umowy
![]()
Albo już nowej nie dostanę
renati23 pisze:czyli jeżeli ze mną podpisują kolejną umowę na czas określony (trzecią) to i tak muszę dostarczyć zaświadczenie o niekaralności
renati23 pisze:ja wiem że powinna być na czas nieokreślony, no ale cóż ........