jak to jest??

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Jelloo
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne

jak to jest??

Postautor: Jelloo » 2008-08-19, 22:44

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow na poczatku chcialbym goraco sie przywitac z uwagi na fakt iz jestem nowy na tym forum. Moje pytanie dotyczy nastepujacej kwestii. Od wrzesnia bede pracowal w szkole sredniej jako nauczyciel elementow prawa. NIestety na chwile obecna Pani Dyrektor zaoferowala mi jedynie pol etatu. Jest jednak wolny etat z przedmiotow elektrycznych. MOje pytanie brzmi. Czy istnieje mozliwosc nauczania przedmiotow elektrycznych w trakcie robienia studiow podyplomowych? POsiadam wyzsze wyksztalcenie magisterskie prawnicze a takze kurs pedagogiczny. Chcialbym zaczac studia zwiazane z elektrotechnika. Z gory dziekuje za odp. Pozdrawiam

Jethro Tull

Re: jak to jest??

Postautor: Jethro Tull » 2008-08-19, 22:53

niestety nie ma takiej możliwości bo brak kwalifikacji i dopiero po ukończeniu studiów możesz uczyć elektrotechniki

hanamat
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: hanamat » 2008-08-20, 17:12

Jeżeli jesteś w trakcie studiów podyplomowych to za zgoda KO istnieje taka mozliwość. O zgodę wystepuje dyrektor, na podstawie zaswiadczenia ze studiów.

Boguś

Postautor: Boguś » 2008-08-20, 23:24

Ale przyznam szczerze, podziwiam Ciebie za odwagę. Pomimo, że jestem matematykiem ( troszkę tez uczyłem fizyki) ale nie odważyłbym nauczać elektrotechniki...... nawet po ukończeniu podyplomówki z tego przedmiotu

Jelloo
Przedmiot: Inne

Postautor: Jelloo » 2008-08-21, 20:14

Przyznam ze tez sie tego obawiam (Pomimo tego ze skonczylem technikum energoelektroniczne) jednak jest jeszcze wakacik z informatyki wiec moze uda sie kilka godzin z informy dostac( oczywiscie odpowiednie kwalifikacje zdobyc) ale z tym to juz chyba mniejszy problem-oby :)

Wróć do „Nauczyciel stażysta”