Części mowy - na gazetkę ścienną w kl.III

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Części mowy - na gazetkę ścienną w kl.III

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 19:51

Gimnazjum oraz liceum, a także część podstawówki, blade pojęcie?
Mogę powiedzieć tyle, że metodyka nauczania jest podobna w obu krajach.

Edit: Dopiero teraz zauważyłem te dodatkowe dwa posty :D
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 19:53

Metodyka metodyką, ale organizacja zajęć szkolnych, programy nauczania - są różne. Proszę Cię, nie wymądrzaj się w tematach zawodowych, bo to zaczyna drażnić.

Awatar użytkownika
ms.elephant

Postautor: ms.elephant » 2008-08-26, 19:57

Metodyka - metodyką. Mówimy o organizacji szkolnictwa, poszczególnych szczeblach nauczania, przedmiotach, itd. itp. Prosimy o szczegóły! W gronie belfrów musisz się wykazać ;)

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 20:02

Proszę bardzo:
Zajęcia zaczynają się we wrześniu, zaś kończą w czerwcu, podzielone są na trymestry.
Skala ocen 0-10, zdaje się po uzyskaniu oceny wyższej, bądź równej 5.

I bynajmniej się nie wymądrzam, jeżeli za wszelką cenę chcesz mnie zaatakować na forum, to znajdź lepszy pretekst. Jeżeli uważasz, że nie powinienem głosić swoich opinii, to bardzo mi przykro, ale to jest forum. Zaś zadaniem forum jest możliwość wysłuchania argumentów obu stron, bo myślę że od strony ucznia wygląda to nieco inaczej.
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 20:22

Ale nie porównuj szkolnictwa w Hiszpanii ze szkolnictwem w Polsce, bo to wygląda zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 20:26

Nie zrobiłem tego celowo.
Gdybyś przeczytała, ze zrozumieniem, moją wypowiedź wcześniejszą, dowiedziałabyś się, że zrobiłem to niechcący. Nie jestem aż tak perfidny, aby celowo was wprowadzać w błąd.
Rozumiem zasadę ograniczonego zaufania obywatela, do obywatela, ale trochę luzu każdemu się przyda ;-)
Jak dla mnie EOT.
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 20:37

Czytam ze zrozumieniem.

Również uważam, że ciągnięcie tematu jest bezcelowe, zwłaszcza gdy ktoś nieznający realiów próbuje udawać znawcę.

Papa.

tsiasia

Postautor: tsiasia » 2008-08-26, 21:10

Aleeeeeeeeee odeszliście od tematu! Szkoda czasu na kłótnie:) A ja wciąż bez odpowiedzi:(

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 21:32

Słuchaj, a ty faktycznie nie potrafisz sama zrobić gazetki? Przecież to podstawy są, dziwnie o pomoc tak prosić w tak błahej kwestii.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 21:44

Miało być EOT, ale jeszcze się wtrącę.
Jeżeli nie chcesz pomóc - nie krytykuj i nie kpij.
To może być naprawdę peszące, zwłaszcza dla nowych użytkowników.
Nie chcę cię atakować, ale na prawdę, jeżeli jesteś sfrustrowana, zapisz się na jakiś aerobic, poboksuj worek, a nie wyzwierzęcaj się na innych.
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 21:45

Bardzo proszę, uważaj na słowa.

Naprawdę nie widzisz, że również zachowujesz sie nie na miejscu?

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 21:52

Wbrew pozorom, uważam na słowa, chciałem napisać to w sposób dosadniejszy, może i byłoby to skuteczniejsze. Nie chcę wprowadzać na forum atmosfery wzajemnej niechęci, bo forum ma być tym lepszym miejscem, w którym każdy może w luźnej atmosferze porozmawiać na te tematy łatwiejsze i te trudniejsze.

Jednakże bardzo mi przykro, że muszę to powiedzieć, ale to ty pierwsza zaczęłaś być nie przyjemna. Zapewne zaraz zacznie się zabawa z serii "nie, bo to on był pierwszy" niczym z przedszkola, ale nie chcę dalej ciągnąć tej kłótni, do czego mnie wybitnie zachęcasz.

Ale doceniam to, że umieściłaś w swej wypowiedzi słowo "również", nie wiem tylko czy to świadomy zabieg, czy po prostu czynność pomyłkowa, ale faktem jest, że to ty nagle zaczęłaś się czepiać, zarówno mojej osoby, jak i forumowiczki, która po prostu poprosiła o radę. Zdaję sobie sprawę, że wprowadziłem was w błąd, jednakże nie było to celowe, co najwidoczniej ms.elephant zrozumiała, bo nie ciągnie już dłużej tej jałowej dyskusji. Szkoda tylko, że ty masz na tyle ograniczone zrozumienie.
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 21:56

Zaczęłam być nieprzyjemna, ponieważ nie podobają mi się niektóre Twoje wypowiedzi. I tyle.Choćby wypowiadanie się w tematach, co do których nie masz takiej wiedzy, jaką może mieć praktykujący nauczyciel, a nieco jednak te wypowiedzi pachną wymądrzaniem się.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2008-08-26, 22:06

Nie podobają ci się moje wypowiedzi? Ok, masz takie prawo - żyjemy w demokratycznym kraju, gdzie konstytucyjnie zagwarantowana jest wolność słowa, a i ja nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce. Tyle, że twoja krytyka nie była konstruktywna, była zwyczajnym atakiem na moją osobę.

Wszystko można powiedzieć, ale ważna jest forma. Jeżeli przyjdziesz do sklepu mięsnego, w którym jest brudno i powiesz właścicielowi, na forum kupujących, "Ale masz pan tutaj chlew" to raczej nie spojrzy się na ciebie przychylnie. Jednakże gdy subtelnie zwróci mu się uwagę na osobności w stylu "Czy mógłby pan nieco bardziej przykładać się do dbałości o czystość" to nie odpowie kontratakiem.

Nie wymądrzam się, przynajmniej nie taki miałem cel. Nie wszyscy ludzie na tym świecie są wredni i źli, mimo że takich na pewno spotkasz. Ja zawsze staram się wyciągnąć do człowieka rękę, jednakże to od niego zależy, czy tę rękę uściśnie, czy ugryzie.

I jeszcze raz polecam ci zastanowić się nad swoją osobą, bo jak na razie wnosisz niezdrową atmosferę wzajemnej wrogości. Mimo że pozostawiam ten wniosek do twojego uznania, to nie chciałbym być dosadny i nie miły.
<3

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2008-08-26, 22:08

I wzajemnie - co to zastanowienia sie nad swoją osobą, zważając na wiek Twój, młody jeszcze.

EOT. Nie widzę sensu dalszej dyskusji z szanownym panem.

Wróć do „Poszukuję ...”