Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Roxi pisze:Dodam,ze jest opcja,bym te 18 h zrealizowala dodatkowo jak wych.przedszkolny,wtedy by pensum tygodniowe sie zgadzalo..
Roxi pisze:hmm,tylko problem w tym,ze mi powiedziano,iz w tym tyg mam sobie darowac lekcje jezykowe,
Roxi pisze:Jestem stazystka umowa od 1go wrzesnia do 31.08.2009 jako jezykowiec na caly etat i osobno pol etatu jako wychowawca przedszkolny.
Roxi pisze:Czy ktos wie,do kiedy pracodawca jest zobowiazany wyplacic pensje osobie swiezo zatrudnionej,zaczynajacej prace 1go wrzesnia?Moja kolezanka zaczela juz prace od 1go wlasnie,ale nie ma jeszcze umowy,bo jestw szkole straszny mlyn i dyr.mowi,ze lada dzien umowa bedzie.Czy jest jakis konkretny termin,w ktorym to pracodawca musi zawrzec umowe z pracownikiem?
art. 29
§ 2. Umowę o pracę zawiera się na piśmie. Jeżeli umowa o pracę nie została zawarta z zachowaniem formy pisemnej, pracodawca powinien, najpóźniej w dniu rozpoczęcia pracy przez pracownika, potwierdzić pracownikowi na piśmie ustalenia co do stron umowy, rodzaju umowy oraz jej warunków.