plan pracy nauczyciela- POMOCY

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

kasianew
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

plan pracy nauczyciela- POMOCY

Postautor: kasianew » 2008-09-04, 18:56

Bardzo proszę o pomoc.. w piątek dowiedziałam się, że mam iść do pracy jako nauczyciel klasy II, jestem od razu po studiach( licencjackich). Jestem przerażona, gdyż do poniedziałku muszę napisać plan pracy nauczyciela nauczania zintegrowanego dla klasy II na podstawie Wesołej szkoły. Plan ma zawierać: bloki tematyczne, tematy dzienne, materiały, cele, korelacja ze szkolnym programem wychowawczym, ścieżki międzyprzedmiotowe i lektury. Przyznam, że nie wiem jak ma się za to zabrać... Jeżeli jest ktoś kto pisał coś takiego, albo wie jak to napisać to byłabym wdzięczna za pomoc.

koma

Re: plan pracy nauczyciela- POMOCY

Postautor: koma » 2008-09-04, 21:27

Czy jesteś jedyną nauczycielką kszt. zintegrowanego w tej szkole?? Chyba starsze koleżanki Ci pomogą? Przeciez młody nauczyciel w pierwszym roku pracy nie ma pojęcia, jak zrobic taki rozkład - to trudna praca.
Poproś o pomoc lub szukaj w poradnikach do tego programu. Zwróć się też o pomoc do opiekuna stażu. Plan pracy może znajdziesz także na stronie wydawnictwa, z którego korzystasz w szkole.
Powodzenia:)

Awatar użytkownika
ms.elephant

Re: plan pracy nauczyciela- POMOCY

Postautor: ms.elephant » 2008-09-04, 22:09

Bloki tematyczne, tematy dzienne, materiały i cele są w przewodnikach do Wesołej Szkoły. Przewodniki i rozkłady materiału mam w formie elektronicznej. Znajdziesz je na stronie WSiP, lub daj maila, to Ci prześlę.

Wróć do „Poszukuję ...”