daughter pisze:na dodatek w tym roku dyrekcja stwierdziła, że na dyżurach musi być 2 nauczycieli.
u nas od tego roku na parterze jest trzech nauczycieli - dwóch na parterze i jeden na placu
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
daughter pisze:na dodatek w tym roku dyrekcja stwierdziła, że na dyżurach musi być 2 nauczycieli.
belfrownia-wysoka pisze: Przy zatrudnieniu 26h/tydz spotkalam sie z 160min na dyzurach.
Jolly Roger pisze:a jak ktoś ma 27 godzin to ma 135 minut dyżuru.
fruzia pisze:Średnio wypada na 1h lekcyjną 6 minut przerwy więc mnożąc 26 razy 6 - wychodzi 156
mister Krzyś pisze:I co na to powiecie ?
... aha, ma 2 razy w tygodniu okienko hehe
mister Krzyś pisze:i to wg Ciebie jest w porządku ?
P.S. potrzeba jest... czasami po ostatnim dzwonku dla wszystkich klas duzyr 15 min pełni 4 nauczycieli praktycznie w jednym miejscu po 3 min przy pustym korytarzu.
A co z pracą w fabryce, przy taśmie, na nogach i w hałasie? Nie narzekajmyCytryn pisze:Sześć godzin...? Ja kiedyś miałam sześć lekcji i k a ż d ą przerwę dyżurowałam. Potem szłam do domu. Ciągły huk, zamieszanie, krzyki- po takim dniu pracy byłam wykończona. Taka przerwa dla nauczyciela powinna być przynajmniej po 4 lekcjach. Co innego praca w biurze czy w ciszy w ogóle, a co innego w takich warunkach i ciągle na nogach( przecież człowiek ani nie usiądzie, ani się nie napije, a nadaje cały dzień jak radio, i to jeszcze podniesionym głosem).
Cytryn pisze:Sześć godzin...? Dla nauczycieli bez sensu. Ja kiedyś miałam sześć lekcji i k a ż d ą przerwę dyżurowałam. Potem szłam do domu. Ciągły huk, zamieszanie, krzyki- po takim dniu pracy byłam wykończona. Taka przerwa dla nauczyciela powinna być przynajmniej po 4 lekcjach. Co innego praca w biurze czy w ciszy w ogóle, a co innego w takich warunkach i ciągle na nogach( przecież człowiek ani nie usiądzie, ani się nie napije, a nadaje cały dzień jak radio, i to jeszcze podniesionym głosem).
W ogóle czasem mi się wydaje, że nasza godzina pracy powinna być liczona podwójnie, zważywszy na jej specyfikę.
adner pisze:Uczniowie też przesiadują w tym huku, zamieszaniu i krzyku i to codziennie.