nauczyciele !! czy jesteście ?

czyli miejsce, w którym dyskutujemy o pracy w klasach I-III

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

dzanita
Kto: uczeń
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane, Muzyka

nauczyciele !! czy jesteście ?

Postautor: dzanita » 2008-09-18, 13:37

dzien dobry :)

co czujecie w momencie kiedy każdy z was - nauczycieli zostanie postawiony przed np trzydziestką siedmiolatków? jak to jest? patrzycie na te dzieci i w każdym widzicie potencjał ? każdy jest dla was materiałem który trzeba jak najbardziej przetworzyć ? czy chcecie wychowywać czy tylko uczyć ? no i do czego zmierzam - co jest dla was najwazniejsze? dla was i zarazem dla tych małych istot ? na co kładziecie nacisk w wychowywaniu? co jest najwazniejsze? co najbardziej chcecie osiągnąć? jaki jest wasz plan ? czy to juz tylko rutyna ? tak dzien za dniem . . .

moze to dziwne, że zadaje takie pytania ale poprostu za pare lat sama bede nauczycielem ii planuje, rozmyślam, czytam, szukam informacji, doswiadczeń. może dowiem się czegoś ciekawego :)

liczę na wasze odpowiedzi. jestem bardzo ciekawa. :D

Awatar użytkownika
renati23
Administrator
Przedmiot: Inne

Re: nauczyciele !! czy jesteście ?

Postautor: renati23 » 2008-09-18, 16:55

dzanita, poczytaj forum - na licznie postawione przez ciebie pytania znajdziesz odpowiedzi w poszczególnych wątkach :wink:

dzanita
Kto: uczeń
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane, Muzyka

Postautor: dzanita » 2008-09-18, 22:20

'Patrzę na nich i myślę sobie, że bardzo, bardzo chciałbym, żeby każde z nich zostało zbawione.'

ooo to już coś. ;) boo kiedy one już przyjdą do szkoły too w zasadzie wszystko w naszych rękach . . . ogromna odpowiedzialność - dlatego to jest dla mnie tak ważne !

niebo77
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski, Zajęcia zintegrowane

Postautor: niebo77 » 2008-09-19, 16:52

Ciężko jest odpowiedzieć jednoznacznie, jednowymiarowo...

Są dni kiedy chciałabym umieć przychodzić tylko do szkoły, "odbębnić swoje" i nie przejmować się niczym...
Są dni kiedy cieszę się, że pracuję z dzieciakami i widzę jak się zmieniają, rozwijają...

swiezo.upieczona.anglistk
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: swiezo.upieczona.anglistk » 2008-10-02, 21:53

ja pracuje pierwszy rok z maluchami i bardzo, bardzo chcialabym aby oni wszyscy rozwineli w sobie zamilowanie do jezyka ang. ale czy mi sie uda?

Wróć do „Edukacja wczesnoszkolna”