Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
haLayla pisze:siłę swoich słów
relicher pisze:haLayla pisze:siłę swoich słów
Żałosne- "no comento".
edzia pisze:Marcelka, zdaje się, że można, ale w wyznaczonych do tego miejscach. Nie dotyczy oczywiście uczniów.
Art. 5. 1. Zabrania się palenia wyrobów tytoniowych poza wyraźnie wyodrębnionymi miejscami:
1) w zakładach opieki zdrowotnej, z zastrzeżeniem ust. 2,
2) w szkołach i placówkach oświatowo-wychowawczych,
3) w pomieszczeniach zamkniętych zakładów pracy oraz innych obiektów użyteczności publicznej.
2. W szczególnych przypadkach lekarz prowadzący leczenie może zezwolić pacjentowi przebywającemu w zakładzie opieki zdrowotnej na odstępstwo od zakazu palenia wyrobów tytoniowych.
3. Minister Obrony Narodowej, Minister Spraw Wewnętrznych i Minister Sprawiedliwości określą, w drodze rozporządzeń, zasady dopuszczalności używania wyrobów tytoniowych na terenie podlegających im obiektów zamkniętych.
4. Rada gminy może ustalić, w drodze uchwały, dla terenu gminy inne niż wymienione w ust. 1 miejsca przeznaczone do użytku publicznego jako strefy wolne od dymu tytoniowego.
Marcelka pisze:O ile znany mi jest stan prawny - absolutnie nikomu nie można na terenie szkoły palić, ani pracownikowi ani uczniowi pełnoletniemu. A dyrektorzy często obchodzą ten zapis albo sobie z niego guzik robią i miejsca wyznaczają.
haLayla pisze:Zatem - nie jedz. To też nie jest potrzeba, a uzależnienie, co do tego zgodne są anorektyczki, a oprócz nich różne grupy religijne
Ziaba pisze:haLayla pisze:Zatem - nie jedz. To też nie jest potrzeba, a uzależnienie, co do tego zgodne są anorektyczki, a oprócz nich różne grupy religijne
Skoro sięgasz po takie "autorytety", to nie mamy o czym rozmawiaćAle psychiczne chore dziewczyny, narkomani, dla których działka jest ważniejsza, niż jedzenie, oraz członkowie sekt napewno by się z twoją osobą zgodzili
Używasz demagogicznych argumentów, usiłujesz za wszelką cenę udowodnić swoją rację i wyciągać każdy argument, choćby nie wiem jak niedorzeczny.
Idę dodać twoją osobę do listy ignorowanych
haLayla pisze:Jeżeli ktoś chce, aby np na przystankach nie palono - to niech zrobią przy przystankach zamykane palarnie
haLayla pisze:Ja zaproponowałem kompromis - podzielcie miejsca publiczne na dwie strefy