Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Aż tylu?marika500 pisze:Uczę przedmiotów turystycznych, hotelarskich, handlowych, gastronomicznych i informatycznych w technikum.
Doskonale Cię rozumiem.marika500 pisze:Czasem zazdroszczę tym którzy uczą języków, matematyki, geografii bo praktycznie nic im się nie zmienia i mogą uczyc tego samego. Ja w swojej ośmioletniej karierze nauczycielskiej uczyłam już 15 przedmiotów i co roku dostaję nowe. Sama tworzę plany wynikowe, testy, zadania, bo nie ma gotowców do zawodowych przedmiotów. Bardzo się cieszę, że mam teraz przerwę i mogę od tego wszystkiego odpocząc.
Art. 9d. 5. W przypadku nieobecności nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy, trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności. W przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze.
edzia pisze:marika500 napisał/a:
Czasem zazdroszczę tym którzy uczą języków, matematyki, geografii bo praktycznie nic im się nie zmienia i mogą uczyc tego samego. Ja w swojej ośmioletniej karierze nauczycielskiej uczyłam już 15 przedmiotów i co roku dostaję nowe. Sama tworzę plany wynikowe, testy, zadania, bo nie ma gotowców do zawodowych przedmiotów. Bardzo się cieszę, że mam teraz przerwę i mogę od tego wszystkiego odpocząc.
Doskonale Cię rozumiem.
Miło, że to rozumieszkasika pisze:No to wam współczuję ...
Serdeczne gratulacjeAnulkaK pisze:Mam trzyletniego synka i kolejne w drodze
Będziesz bardziej zorganizowana:) inaczej się nie daAnulkaK pisze:Zobaczymy jak będzie z dwójką.
Bazując na powyższym i innych przepisach:5. W przypadku nieobecności nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy, trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności. W przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze.
Tu musisz sama podjąć decyzję, trudna sprawa.AnulkaK pisze:Teraz druga kwestia - chciałam rozpocząć studia podyplomowe, ale w obecnej sytuacji (rozpoczynają się w ten piątek) powinnam iść, czy też sobie odpuścić - dodam że bardzo mi na nich zależny, ale jakoś przez problemy z ciążą narastają wątpliwości czy dam sobie radę itd... Najgorszy będzie ten semestr od lutego do czerwca, ale może dam sobie radę, bo przecież będę na macierzyńskim? Zdaje sobie sprawę że przybędzie obowiązków, ale w tamtym roku się nie dostałam więc tym bardziej się cieszę, że w tym roku się udało. Tylko pojawiły się wątpliwości.
Nie chciałabym Cię martwić, ale czy będziesz w stanie zrealizować zadania z planu rozwoju zawodowego, jeśli będziesz w pracy kilka dni w miesiącu?AnulkaK pisze:Dziękuje dziewczyny - teraz jestem wniebowzięta bo liczę na to, że skończę staż. Umówiłam się z lekarką, że jeśli nie będzie pogorszenia to będzie mi pozwalała wracać do pracy na kilka dni więc teraz bardzo dbam o siebie, aby w październiku wrócić chociaż na tydzień.
Jutro jadę do szkoły porozmawiać z dyrektorką i dlatego potrzebowałam takich namacalnych podkładek. Dziękuje dziewczyny - mam już wydrukowane ustawy i psychicznie nastawiam się na rozmowę.