Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na temat organizacji a przedewszystkim na temat obiektywności Jury na festiwalach i konkursach w których biorą udział Wasi milusińscy. Dokładnie zdaję sobie sprawę z tego, że naturalnie rzecz biorąc w moich i Waszych spostrzeżeniach znajdzie się choć kapka subiektywności - bo wiadomo, że nasze dzieci są dla nas najwspanialsze.
Ja podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami na temat tego co dzisiaj miałem okazję przeżywać. Ten temat co prawda nurtuje mnie dosyć mocno od 2-3 lat, ale czara goryczy przelała się właśnie dziisja. Pomijam fakt wystąpienia mojego ucznia, które dla mnie było narprawde niezłe ( chociaż zawsze do czegoś się przyczepie - juz taki jestem

Jury wyłoniło osoby kompletnie poza tymi które faktycznie zaprezentowały się od strony bardzo dużej wrażliwości muzycznej, obojętne dla nich też było ciągłe glisandowanie, fatalna dykcja, totalnie niedobrane tonacje ( sporo dzieciakow poprostu sie dusiło )
I miejsce - a raczej jego zdobywca od pierwszej po ostatnią nute zaśpiewał wszystko falsetem, II miejsce wyspiewała osoba piosenką świateczną a nie kolędą - co w regulaminie było wyraźnie zakazane, III miejsce wyśpiewała osoba która posłużyła się arranżacją z wplecionym playbackiem 2 głosu.
Poza tym fatalne gospodarowanie powietrzem, dykcja do bani, dzwięk słabo impostowany, wszystko od pierwszej po ostatnią nutę kompletnie pozbawione uroku dynamiki, artykulacji, charakteru.
I to festiwal rangi wojewodzkiej !!!!!!!!!!!!!!!!! pod zaszczytnymi patronatami.
Kochani jeśli będziemy milczeć - jesli będziemy biernie patrzeć na niesprawiedliwość i pozwalać patrzeć na nią naszym dzieciom to nasze autorytety legną w gruzach, jaki świat pokazujemy i preferujemy - czy taki który jest zakłamany, i pełny układów i korupcji?????
Czy to mamy pokazywać naszym uczniom od dziecka ??????
Ja już nie milcze . Dzisiaj zadałem szanownemu Jury 6 zasadniczych pytan na które nie potrafili odpowiedzieć.
Ciekaw jestem jakie jest Wasze zdanie ???? - pozdrawiam serdecznie Wojciech.