Owszem, przepisy nie są jasne i różnie interpretowane, ale to nie znaczy chyba, żeby nie udzielać żadnej odpowiedzi, gdy ktoś pyta.
Ty jednak dalej nie rozumiesz sytuacji
zakręconego.
andre pisze:Był zatrudniony=uczył dzieci=ze względu na organizacje szkoły był potrzebny= "13" się należy, nieważne czy było to 5 miesięcy czy 1 dzień.
Zapis w ustawie o zatrudnieniu zgodnie z organizacją pracy szkoły dotyczy
nowozatrudnionych nauczycieli (choć to wprost nie wynika z zapisu). Nie wiemy, jak długo zatrudniony jest zakręcony, bo tego nie pisze, ale z jego wypowiedzi wnioskuję, że jego stosunek pracy nie ustał 20 czerwca, tylko trwał nadal, jednak przebywał on już
do końca roku kalendarzowego na zwolnieniu lek. Zatem w 2008 r. przepracował on tylko niecałe 6 m-cy.
Zakręcony, czy tak? Nic tu więc nie ma do rzeczy, czy był zatrudniony zgodnie z organizacją pracy szkoły, czy nie. Dla mnie jego sytuacja jest jasna i wg mnie "13" nie przysługuje mu. Moje wątpliwości budzi jedynie ta uchwała SN z 2005 r., ale na razie nie znam jej dokładnej treści.
Co do mojej stanowczości - wcale się nie upieram i jestem w dalszym ciągu otwarta na zmianę swojego stanowiska, jeśli ktoś mi dostarczy wystarczających
merytorycznych argumentów.
Jethro Tull, dlaczego tak rzadko tu teraz zaglądasz???