Muszę się pochwalić heh

dostałam pierwszy raz pozytywną ocenę z fizyki

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:Czego? Braku dobrego wychowania?
miwues pisze:żeby w dyskusji z nauczycielami nazywać swoją nauczycielkę "babą od fizyki"?
mateoo pisze:Fakt, jestem nauczycielem, ale wiem też jak to jest być uczniem
Katerina178 pisze:miwues pisze:Czego? Braku dobrego wychowania?
hmm Chyba mowa o Pani/Panu.
Jestem poprostu szczera... Nie dość że w szkole trzeba być sztywnym to tu też.. pff .. No chyba sobie żartuje Pani/Pan...
Jeżeli sie kogoś nie zna prosze nie oceniać bo napewno to na dobre nie wyjdzie
Gdyby nie anonimowość forum, też byś tak mówiła do swoich nauczycieli?Katerina178 pisze:hmm a nauczyciele to kto? ;/ Tacy sami ludzie jak uczniowie..Owszem powinno się ich szanować, ale jak jest jakiś naprawde wredny to traci dużo w oczach ucznia... i automatycznie nie lubi sie go ani jego przedmiotu.
I dlatego tolerujesz wszystko? "Sorka", "wredna", "sztywniacy", "jest ona wredną babą"? Wyobrażasz sobie takie słowa w ustach solidnego ucznia? Dziewczyna szybko zdobyła Twoje zaufanie. Jako nauczyciel i to w szkole średniej chyba rozumiesz, co znaczy "tępienie" w ustach ucznia i to niezbyt solidnego (a widać to choćby po niestarannych postach)?mateoo pisze:Fakt, jestem nauczycielem, ale wiem też jak to jest być uczniem i jak to bywa w szkole średniej.
edzia pisze: i automatycznie nie lubi sie go ani jego przedmiotu.
edzia pisze:Odszczekać to ty potrafisz! Na zwróconą ci uwagę oczekiwałabym raczej przeprosin, a nie takiego "pff..." i takiej oburzonej "szczerości".
mateoo pisze:'wredna baba'
Ja tego nie napisałam, ale mniejsza z tym, coś chyba technicznie ci nie wyszło.Katerina178 pisze:edzia pisze:i automatycznie nie lubi sie go ani jego przedmiotu.
Nie takie proste. Na zwróconą uwagę powinnaś okazać chociaż skruchę. A z wypowiedzią nie musisz się zgadzać, bo to nie dyskusja. Po prostu nie wypada tak mówić o nauczycielu. Ty, widać, nie rozróżniasz co wypada, a czego nie.Katerina178 pisze:Przeprosiłabym gdybym się zgadzała z ta wypowiedzią, a że się nie zgadzam to nie przepraszam. Proste i logiczna
Od ucznia też bardzo dużo zależy, ale chyba podaruję sobie tłumaczenie ci tego.Katerina178 pisze:Przecież to przede wszytskim zależy od Nauczyciela... A nie od ucznia. To on stwarza taka a nie inna atmosfere..
Złe mam podejście, bo zwracam uwagę na niewłaściwe zachowanie?Katerina178 pisze:O proszę : Odpowiedz nauczyciela do ucznia... Szczeka to pies... Tu właśnie pani pokazuje jakie ma pani podejscie do uczniów...