Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
ala.forum pisze:Uważam jednak że dzis takich orzeczeń czy opinii wydaje sie zbyt dużo, nie chce mi się wierzyć że aż tyle dzieci jest upośledzonych, myśle ze to pedagodzy po prostu zalatwiaja im te papiery zeby dzieciaki przepuszczac do nastepnej klasy, zeby szkola nie miala zlej opinii, i tak sie kolko nakręca - ja to tak widzę.
dushka pisze:Poza tym - umiarkowani w stopniu lekkim?Upośledzeni w stopniu lekkim chyba
ala.forum pisze:owszem nie mam pojecia jak takie dzieci nauczyc jezyka obcego, uwazam ze w ogole na takie zajecia nie powinny uczęszczac zamiast tego powinny miec rewalidacyjne ze swoim nauczycielem bo chodzenie na jez obcy i przeszkadzanie innym mija sie z celem
ala.forum pisze:nie wiem o czym pisalam pogardliwie
ala.forum pisze:mi sie po prostu w glowie nie miesci ze kiedys nie bylo mowy o jakichs dyskach ( tzn dyskalkulie itp) a teraz tego jest od cholery i ma to prawie co trzecie dziecko, a te co maja niby uposledzenia czasem lepiej sobie radza niz ci tzw normalni...
ala.forum pisze:pani pedagog a jednoczesnie oligofreno w szkole w ktorej pracowalam trzepala te opinie i orzeczenia zeby po prostu miec prace, zeby miec godziny jako oligofreno