No i czemu tylko miwues, o Tobie raczej myślałam (nie jako o wyjątku, bo sam się do tych wad przyznałeś

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Domiś234 pisze:apolonia chyba do nas
Jolly Roger pisze:No to sobie pogadaliśmy, a nowi uzytkownicy i tak zrobią swoje i nawet nie zajrzą do tego wątku
Jolly Roger pisze:Moderatorzy są od tego by kasować dublowane tematy. Można im dać znać, ze pojawia się 6 pytanie o to samo, bo mam świadomość, ze czasem nie są w stanie ogarnąć całego forum.
W swojej pracy zawodowej niejednokrotnie też spotkałam młodych nauczycieli, którzy wiedzieli wszystko lepiej, wszystko im się należało, żadne argumenty do nich nie trafiały. Na szczęście spotkałam również innych, otwartych, poszukujących, popełniających błędy ale pytających o radę.
…………………………………………………………………………………………………..
Takich jak Ty chiczi i wielu innych młodych nauczycieli, studentów i uczniów jest na tym forum na szczęście sporo. Bardzo mnie to cieszy i pozwala zachować wiarę w młodych.
Niestety, jak wszędzie, tak samo i u nas w szkołach, i tu na forum zdarzają się jednak osoby, o których z dushką pisałyśmy wyżej.
Pani Muzyka pisze:Młodszy ma takie same prawa, jest czasem lepiej wykształcony i ma talent pedagogiczny. Dlaczego ma słuchać starszych, że przyszedł do pracy "nowy", który powinien siedzieć cicho, nie wtrącać się do niczego i najlepiej nie istnieć, żeby starszy mógł się czymś popisać.
Pani Muzyka pisze:i proszę nie krytykować młodszych, bo to nie ma sensu
malgala pisze:Odwrócę to co napisałaś :
Czasem ten starszy jest lepiej wykształcony, ma talent pedagogiczny i pewną przewagę nad młodym, dobrze wykształconym i posiadającym talent pedagogiczny - doświadczenie.
Z tymi uprawnieniami to zwykle trzeba rozpatrywać każdy przypadek oddzielnie. A pytania o zarobki jak najbardziej rozumiem, ale żeby tak ci pytający wiedzieli, jak trudno jest konkretnie na takie pytanie odpowiedzieć...dushka pisze:A popatrz sama - ile w ciągu ostatniego choćby tygodnia pojawiło się tematów typu: ile będę zarabiała? czy mam uprawnienia? czy mogę uczyć w takcie studiów?
Tu przy okazji wtrącę taką techniczną uwagę: ustawcie sobie wszyscy w preferencjach (preferencje są na stronie głównej forum, na dole po prawej stronie) ilość postów na stronę np. 100, bo standardowo ustawione jest chyba tylko 15. Naprawdę, o wiele przyjemniej się czyta, gdy nie trzeba co chwilę przechodzić specjalnie na kolejną stronę, albo wracać się w celu przypomnienia sobie poprzedniego postuJolly Roger pisze:Niektóre rzeczy się dezakualizują inne sa ukryte w temacie na 7 stron.