Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Bo od wynagrodzenia brutto potrącane są obowiązkowo różne składki (patrz mój post nr 228), które liczy się nie w wielkościach bezwzględnych, tylko w procentach. Rozumiesz już?pandonapandona pisze:a nadal nie rozumiem o co w tym chodzi. Dlaczego jeżeli odejme kwote brutto od netto suma sie waha w zaleznosci ile sie zarabia?
Np. w niektorych przypadkach jest to 328 zlotych roznicy miedzy brutto a netto a w innych az 380 zlotych??
Skąd wiesz, że 740? Gdzie ci wychodzi, że dużo więcej?pandonapandona pisze:Nadal nie potrafie zrozumiec dlaczego bede zarabiala tylko 740 zlotych przy 12 godzinach pracy majac licencjat z przyg pedagog. Bo wychodzi mi duzo wiecej..
edzia pisze:Bo od wynagrodzenia brutto potrącane są obowiązkowo różne składki (patrz mój post nr 228), które liczy się nie w wielkościach bezwzględnych, tylko w procentach. Rozumiesz już?pandonapandona pisze:a nadal nie rozumiem o co w tym chodzi. Dlaczego jeżeli odejme kwote brutto od netto suma sie waha w zaleznosci ile sie zarabia?
Np. w niektorych przypadkach jest to 328 zlotych roznicy miedzy brutto a netto a w innych az 380 zlotych??Skąd wiesz, że 740? Gdzie ci wychodzi, że dużo więcej?pandonapandona pisze:Nadal nie potrafie zrozumiec dlaczego bede zarabiala tylko 740 zlotych przy 12 godzinach pracy majac licencjat z przyg pedagog. Bo wychodzi mi duzo wiecej..
AleksandraS pisze:Jestem magistrem z uprawnieniami pedagogicznymi. Wiecie, ile teraz naprawdę będzie zarabiał stażysta??