Plan rozwoju nauczyciela stażysty

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

edzia

Re: Plan rozwoju nauczyciela stażysty

Postautor: edzia » 2009-09-06, 15:10

Tutaj coś na ten temat się wypowiadałam: http://www.45minut.pl/forum/topics26/mi ... .htm#47433 Rzecz dotyczyła wprawdzie awansu na mianowanego, ale niektóre przepisy należy/warto znać niezależnie od stopnia awansu. I przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę, w jakiej szkole nauczyciel pracuje/ odbywa staż, bowiem niektóre przepisy dotyczą np. funkcjonowania szkół specjalnych, inne szkół masowych, niektóre tylko szkół podstawowych, inne przedszkoli, inne gimnazjów, jeszcze inne szkół zawodowych itp.

AleksandraS
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

PLAN ROZWOJU ZAWODOWEGO???????????????????? Co to takiego??

Postautor: AleksandraS » 2009-09-12, 22:03

potrzebuję pomocy, mam coś oddać do 15 września, ale nie do konca wiem co, bo mój opiekun ma mnie głęboko w poważaniu..ale podobno to się nazywa plan rozwoju zawodowego. Patrzałam w necie, jest tego dużo, ale jak to czytam to są to jakieś abstrakcje, to się ma nijak do rzeczywistości!!! Możecie mi ppowiedzieć jak się do tego zabrać???? i czy ja mam coś zbierać w trakcie praktyki czy jak?co ja mam tam wpisywac??
pomóżcie proszę bo czas leci, a ja nie wiem jak zacząć :( :!:

ala.forum
Przedmiot: Język angielski

Postautor: ala.forum » 2009-09-13, 09:48

aleksandra- no to masz naprawde mało czasu
proponuje znalezc w necie plan rozwoju dla polonisty z takiej samej szkoly jak ty uczysz ( np SP, gim czy srednia) i go przerobic
ja ucze jez angielskiego i juz oddalam plan dyrekcji
jesli chcesz moge ci wyslac swoj plan, zebys zobaczyla jak wyglada
po napisaniu musisz go jeszcze oddac opiekunowi stażu zeby naniosl ewentualne poprawki i wtedy poprawiasz drukujesz i oddajesz dyrektorowi

marian2

Postautor: marian2 » 2009-09-13, 15:38

chciałam zapytać -czy dyrektor ma prawo kreślić plany pracy i nanosić swoje propozycje?

klakelka

Postautor: klakelka » 2009-09-13, 16:11

Mam ten sam problem co AleksandraS...uczę języka angielskiego w szkole podstawowej i nie wiem jak 'ugryźć' plan rozwoju zawodowego...Ala jeśli mi również moglabys go wysłać byłabym bardzo wdzięczna.

ala.forum

Postautor: ala.forum » 2009-09-13, 19:07

klakelka pisze:Mam ten sam problem co AleksandraS...uczę języka angielskiego w szkole podstawowej i nie wiem jak 'ugryźć' plan rozwoju zawodowego...Ala jeśli mi również moglabys go wysłać byłabym bardzo wdzięczna.

podaj maila to podeślę :)

Janusz232

Postautor: Janusz232 » 2009-09-14, 12:54

Czy ja też bym mógł popatrzeć na Twój plan ? Bo mam oddać w tym tygodniu, a też ucze języka angielskiego w szkole podstawowej. Z góry dziękuje za pomoc:)

tygrysica25

Plan rozwoju zawodowego nauczyciela stazysty- o co chodzi ??

Postautor: tygrysica25 » 2009-09-16, 11:34

Czy piszac plan rozwoju zawodowego nauczyciela stazysty musze wziac pod uwage jakies akta prawne czy cos w tym stylu? Czy moge oprzec sie na planach rozwoju zawodowego sprzed 4 lat??? Prosze o rady gdzie moge znalezc co powinno sie znalezc w takim planie. Bo widze ze niektorzy w planach maja obok napisane np. ust 6, itp.. NIe rozumiem o co chodzi z tym..

tygrysica25

Postautor: tygrysica25 » 2009-09-16, 12:15

Hej. DO piatku musze oddac plan rozwoju zawodowego nauczyciela stazysty. DOstalam plan kolezanki z pracy ale ona robila staz 5 lat temu i mowi zebym sprawdzila czy nic sie nie pozmienialo. Mam wiec takie pytanie: gdzie moge sprawdzic co ma byc ujete w planie rozwoju zawodowego?? Bo na internecie widze ze niektore plany obok maja napisane np. ust6 itp. Prosze o szybka i konkretna odpowiedz..

Yoka

Postautor: Yoka » 2009-09-16, 16:20

znajdź rozporządzenie o awansie i tam masz te punkty i paragrafy i rozpisane, co jako stażysta powino się zrobić koniecznie i to ujmij w planie

Wróć do „Nauczyciel stażysta”