ale z drugiej strony masz z dwóch miejsc trzynastkę czy świadczenie urlopowe czy świadczenia socjalne
masz dwa etaty - niepełne, ale dwa; są tego konsekwencje
podwójna "karciana" też
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Cytryn pisze:Jak widzicie te godziny "karciane" wg nowej reformy...? .....
anetakam0 pisze:a ja mam malutkie pytanko: Czemu nazywacie te godziny KARCIANE? pierwszy raz na tym forum taką nazwę usłyszałam (?!?)
i wraz z przyjaciółką mam koncepcje dwie:
1. od karty nauczyciela
2. od pomysłu coby w karty grać
Mniej wiecej całość da jedną pensję, czyli tak jak mają wszyscy zatrudnieni na pełnym etacie.
teraz mamy tak - 19ta przyklejona na sztywno do planu jako zajecia dodatkowe/obowiazkowe.......... a na wycieczki dalej jeździć gratis z całym bagażem odpowiedzialności.... i na darmowe zastępstwa też ( nazywa sie to "opieka")
nikt tak sie nie daje rolować jak my... Z drugiej strony swoja biernościa w zachowaniu sami wydalismy przyzwolenie na to żeby po nas tak jeździć.
Jolly Roger pisze:Cytat:
teraz mamy tak - 19ta przyklejona na sztywno do planu jako zajecia dodatkowe/obowiazkowe.......... a na wycieczki dalej jeździć gratis z całym bagażem odpowiedzialności.... i na darmowe zastępstwa też ( nazywa sie to "opieka")
no to dennie macie. My mamy inaczej. Ani darmowych zastepstw (chyba, ze koleżenskie, ale sza! bo niedozwolone) ani na wycieczki gratis.
Cytat:
nikt tak sie nie daje rolować jak my... Z drugiej strony swoja biernościa w zachowaniu sami wydalismy przyzwolenie na to żeby po nas tak jeździć.
no to do kogo pretensje. My się nie daliśmy rolować.