Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:Czy szkoła jest nadal szkołą?
anno pisze:Mam pewien odwieczny problem, a mianowicie jak to jest z urlopem szkoleniowym nauczyciela? Od wielu lat podnoszę swoje kwalifikacje wynikające z potrzeb naszej placówki tyle tylko, że potrzeby te nie są zauważane przez obecną dyrekcję, a wręcz odwrotnie słyszeć można tylko " przecież to ty chciałaś się szkolić, a nie ja ". Mimo, że podnoszę jakość pracy szkoły - pracuję na stanowiskach zgodnie z którymi się wykształciłam, w dodatku dyrekcja w momencie różnorodnych zawirowań w ruchu kadrowym ma duże możliwości, bo może więcej u mnie pomanipulować z godzinami mam odwieczny problem z delegacjami lub umożliwieniem mi spokojnego studiowania lub doszkalania się. Obecnie studiuję 2 kierunki - bardzo interdyscyplinarne w moim mieście, w marcu jadę na kurs, którego nikt w mojej szkole nie ma , a wg nowych przepisów dotyczących dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych trzeba będzie diagnozować wg danej procedury i wiem, z góry, że nie otrzymam zgody na wyjazd służbowy - bo usłyszę, że to ja chcę jechać a nie wysyła mnie dyrekcja. W związku z tym moje pytanie jak i co muszę zrobić, żeby móc spokojnie się dokształcać, tym bardziej, że KN obliguje nas do podnoszenia kwalifikacji, a to że te kursy są w dni powszednie to nie moja przecież wina . Czekam na waszą pomoc pozdrawiam