Proszę:
Odpowiedź na Twoje pierwsze pytanie z # nr 1 jest w tym przepisie KN:
Art. 9d.
5. W przypadku nieobecności nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy, trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności. W przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze.
Staż się przedłuża w przypadku nieobecności nauczyciela z powodów wymienionych w przepisie, w tym z tytułu urlopu
innego niż wypoczynkowy - co oznacza, że podczas urlopu wypoczynkowego staż jest realizowany.
Odpowiedź na drugie pytanie to przepisy KP:
Art. 161.
Pracodawca jest obowiązany udzielić pracownikowi urlopu w tym roku kalendarzowym, w którym pracownik uzyskał do niego prawo.
Art. 162.
Na wniosek pracownika urlop może być podzielony na części. W takim jednak przypadku co najmniej jedna część wypoczynku powinna trwać nie mniej niż 14 kolejnych dni kalendarzowych.
Art. 168.
Urlopu nie wykorzystanego w terminie ustalonym zgodnie z art. 163 należy pracownikowi udzielić najpóźniej do końca pierwszego kwartału następnego roku kalendarzowego; nie dotyczy to części urlopu udzielanego zgodnie z art. 167 2.
Musisz jednak pamiętać, że pracodawca może nie zgodzić się na zaproponowany przez Ciebie termin urlopu (gdybyś wykorzystywałą w całości tuż po urlopie macierzyńskim, to musi się zgodzić). Oprócz tego miej świadomość, że podczas ferii świątecznych są dni robocze wolne od zajęć, nie od pracy. Więc niektórzy dyrektorzy (ci bardziej papiescy od papieża) każą przychodzić wtedy nauczycielom do pracy. Dla mnie to bez sensu, bo ja i tak mam wówczas zawsze mnóstwo pracy (tej szkolnej oczywiście) w domu.
Odpowiedź na pytanie z postu nr 3 wynika z cytowanego wyżej zapisu KN. Odpracowany staż przepada tylko w przypadku nieobecności trwającej dłużej niż rok.
Ostatnie pytanie zadawałaś, rozumiem, jedynie po to, by się upewnić. Nie ma przepisów mówiących o tym, by coś się działo z umową na podstawie mianowania podczas przebywania na urlopie wychowawczym. Więc nic się nie dzieje. Nie tracisz statusu umowy.