Jak szukać pracy?

miejsce dla rozpoczynających pracę (można się radzić, żalić, chwalić, dzielić doświadczeniami)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Yoka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Re: Jak szukać pracy?

Postautor: Yoka » 2010-03-18, 14:04

składać w szkołach podania, w Urzędzie możesz swoją drogą zarejestrować się jako bezrobotny

Awatar użytkownika
nadia

Postautor: nadia » 2010-04-13, 18:26

w Urzędzie możesz swoją drogą zarejestrować się jako bezrobotny
???
Jak osoba pracująca może zarejestrować się jako bezrobotna?

burbes
Kto: student
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Ostatni rok studiów a urząd pracy

Postautor: burbes » 2010-04-16, 16:50

Witam
Jestem w trakcie kończenia studiów dziennych licencjackich. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy przed skończeniem tych studiów?
Na drugie pytanie odnośnie kiedy składać CV w szkołach już było pisane na forum ale chciałbym się upewnić czy składać je w maju czy lepiej wcześniej? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
renati23
Administrator
Przedmiot: Inne

Postautor: renati23 » 2010-04-16, 18:26

burbes pisze:Chciałbym się dowiedzieć czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy przed skończeniem tych studiów?

przecież przed ukończeniem studiów jesteś studentem więc, odpowiedź brzmi nie
burbes pisze:Na drugie pytanie odnośnie kiedy składać CV w szkołach już było pisane na forum ale chciałbym się upewnić czy składać je w maju czy lepiej wcześniej?

już powinieneś złożyć dokumenty aplikacyjne a nie czekać do maja

magdao21
Przedmiot: Historia

Postautor: magdao21 » 2010-04-26, 13:29

Witam
Jestem nowa w portalu mam pytanie. Jeśli w kuratorium i oświacie otrzymałam informacje,że na 30 lat nie ma zapotrzebowania na nauczycieli hostorii i wos-u. Mam zacząć o zmianie zawodu??
Oczywiście zaczełam osobiście chodzic po szkołach jak na razie nie ma wolnych miejsc. Jedna szkoła dała mi nadzieje Pani w sekretariacie kazała się dowiadywac o prace jak bede jeszcze zainteresowana, :D

Awatar użytkownika
ejwa

Postautor: ejwa » 2010-04-26, 16:46

Witaj! Nie poddawaj się, złóż w okolicznych szkołach dokumenty, nawet jeśli nie ma tam oficjalnego zapotrzebowania na historyka. Widzę, że jesteś z wielkopolski może ta strona Ci pomoże http://www.poznan.pl/mim/public/oswiata ... co=schools

magdao21

Postautor: magdao21 » 2010-04-29, 09:06

Dziękuje za odpowiedz :)
Mam nadzieje,że się uda :D

anamaya1

skladanie cv

Postautor: anamaya1 » 2010-05-05, 10:48

Dzien dobry wszystkim:)
Mam pytanie w sprawie skladania cv do szkol. Czy jest sens wysylac je poczta elektroniczna jesli nie wiem czy dana szkola poszukuje nauczyciela (w moim przyaodku j. ang.:))? Nie mam mozliwosci rozwiezienia cv po wszystkich szkolach i tak byloby duzo szybciej i prosciej.

Jeszcze jedno, co napisac w tresci takiego maila (wiem, ze to glupie pytanie, ale nie moge nic sensownego ulozyc oprocz 'w zalaczniku przesylam moje cv...'?

Dziekuje za pomoc;)

magda82

Postautor: magda82 » 2010-05-06, 09:15

Jeśli już, to wyślij pocztą. Maila nikt nie potraktuje poważnie.

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2010-05-06, 16:54

To zalezy od szkoly,czy przeczyta maila,czy nie..akurat w mojej szkole sama bylam swiadkiem,jak pani sekretarka drukowala cv kandydatow i zanosila dyrekcji..Teraz sa takie czasy,ze chyba tradycyjne noszenie podan odeszlo troche do lamusa.Nie wyobrazam sobie,zebym w takim duzym miescie,jak moje,miala zanosic CV do ponad setki szkol podstawowych,ze juz o pozostalych nie wspomne :wink:

magdao21

Postautor: magdao21 » 2010-05-12, 12:27

Witam :)
Jestem tu nowa a od kwietnia szukam pracy w szkole :) w jednej szkole otrzymałam informacje,że trwa rekrutacja na nauczyciela. Zdziwiłam się ogromnie gdyż żadnych informacji o rekrutacji nie było w internecie oraz w kuratorium. Mam pytanie w jakim terminie szkoła (jest to gimnazjum i szkoła podstawowa) może mnie poinformować o ewentualnym przyjęciu bądź też nieprzyjęciu.
Z góry dziękuje za odpowiedz :D

Awatar użytkownika
Roxi

Postautor: Roxi » 2010-05-13, 15:06

magdao21 pisze:Witam :)
Jestem tu nowa a od kwietnia szukam pracy w szkole :) w jednej szkole otrzymałam informacje,że trwa rekrutacja na nauczyciela. Zdziwiłam się ogromnie gdyż żadnych informacji o rekrutacji nie było w internecie oraz w kuratorium. Mam pytanie w jakim terminie szkoła (jest to gimnazjum i szkoła podstawowa) może mnie poinformować o ewentualnym przyjęciu bądź też nieprzyjęciu.
Z góry dziękuje za odpowiedz :D

Rozumiem,że juz bylas na rozmwoie kwalifikacyjnej i teraz poprostu czekasz na odpowiedz od dyrekcji,czy zostaniesz przyjeta? Wiesz,jesli jest sporo kandydatow na to miejsce,to faktycznie moze chile potrwac..,nim dostaniesz odp.Chociaz mi sie zdaje,ze juz podczas rozmowy dyr.daje nieoficjalnie znac,czy sie zostanie przyjetym.. :wink: Ja pamietam,ze gdy bylam na rozmowie,a oprocz mnie bylo jeszcze kilku kandydatow,to po wszystkim dyr mi powiedziala,ze na 95% jestem, przyjeta,ale,ze dnia nastepnego mialy jeszcze przyjsc nastepne osoby na rozmowe,wiec kazano mi poczekac 2 dni i wtedy dostalam odp,ze zostalam przyjeta.

Natomiast,jesli teraz rozsylasz tylko cv,to moga zadzownic do Ciebie zarowno za 2dni,jak i pod koniec sierpnia.Troche taka ruletka niestety :wink:

magdao21

Postautor: magdao21 » 2010-05-13, 19:52

Jeszcze nie zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjna. Cały czas czekam :(
w innej szkole otrzymałam informację ze mam się dopytywac w wakacje jak będe jeszcze zainteresowana praca. Sama nie wiem co mam o tym wszystkim myślec :(

katla
Kto: student
Przedmiot: Matematyka

pytanie ws. pracy nauczyciela

Postautor: katla » 2010-05-14, 20:08

Witam, mam takie pytanie:
jestem studentką ostatniego (piątego) roku Matematyki o specjalności nauczanie mat. i inf. i chciałabym się dowiedzieć czy nie mając obronionej pracy magisterskiej mogłabym złożyć CV do szkoły i podjąć pracę nauczyciela. Termin obrony to październik 2010.

Pozdrawiam :)

Iskierka
Przedmiot: Język niemiecki

Postautor: Iskierka » 2010-05-18, 17:14

Witam! Po dość długiej przerwie postanowiłam powrócić na forum. Nie wiem czy może ktoś mnie jeszcze pamięta/ kojarzy? Ostatni raz pisałam prawie rok temu, przed wakacjami, rozpaczliwie szukając pracy w szkole. Niestety nie znalazłam :( Z braku innej możliwości zatrudniłam się w firmie międzynarodowej, gdzie potrzebowali kogoś z jęz. niemieckim. Jednakże ciągle tęsknię do pracy w szkole... :cry: Baro chciałabym znów móc uczyć (piszę znów, bo mam już zrobiony staż, jestem n-lem kontraktowym, niestety dane mi było przepracować w szkole tylko rok. Potem to już tylko w różnych firmach. Parę dni temu dowiedziałam się, że nie będę miała przedłużonej umowy w tej firmie, więc tym bardziej muszę jak najszybciej znależć pracę (z tym, że ja już nie chcę jakiejkolwiek pracy, ja chcę uczyć- to moje powołanie) :D Jak na razie jednak moje poszukiwania są bezowocne... :cry:
Napiszcie proszę, czy mam jeszcze szansę na znalezienie mojej ukochanej pracy? Bo ja już powoli tracę nadzieję, ze mi się to uda. Od 3 lat co roku poczynając od wiosny staram się znaleźć pracę w szkole....
Pozdrawiam serdecznie!!! :)

Wróć do „Nauczyciel stażysta”